12V auto omvormer: elektronica gebruiken in de auto!

16/06/2021
|
224
auto omvormer

De 12V aansluiting in je auto levert te weinig stroom om er elektrische apparaten op aan te kunnen sluiten. Daarvoor heb je 220 of 230 Volt nodig. De oplossing: een 12V auto omvormer. Dankzij dit handige apparaat wordt de 12V gelijkstroom omgezet in een 230V wisselstroom en kun je bijvoorbeeld je laptop in je auto gebruiken of een kleine koelkast aansluiten. Super handig als je bijvoorbeeld van plan bent om een autovakantie te plannen!

Verschillende types 12V omvormer

Er bestaan twee typen 12V naar 230V auto omvormers. Allereerst heb je de zogenaamde gemodificeerde sinus auto omvormer. Deze is goedkoop, maar werkt niet voor alle apparaten. Er kunnen hiermee diverse problemen ontstaan; in het ergst geval kan er zelfs sprake zijn van een defect, zeker niet handig. Daarom is het veel beter om een zuivere sinus omvormer te kopen. Deze zorgt bijna nooit voor problemen. Enige nadeel: hij is een stuk duurder dan zijn gemodificeerde tegenhanger. Overigens worden de begrippen 12V auto omvormer en 230V auto omvormer door elkaar gebruikt; ze betekenen eigenlijk hetzelfde. Er is daarnaast geen wezenlijk verschil tussen omvormers van 220V en 230V. De meeste apparaten kunnen op beiden probleemloos worden aangesloten. Tv kijken in de auto tijdens je autovakantie? Een 12v omvormer maakt het mogelijk.

Gerelateerd nieuws  Welk vervoersmiddel kiest u?

Welke omvormer kopen?

Maar welke auto omvormer is nu echt geschikt voor jouw auto? Je moet dan kijken naar het maximale vermogen die de omvormer kan leveren. Dit wordt bepaald door de maximale hoeveelheid stroom die de 12V aansluiting van je auto kan leveren. Levert je aansluiting bijvoorbeeld maximaal 10 Ampère stroom, dan ligt het maximale vermogen van je 12V omvormer op 12V x 10A = 120 Watt. Indien je zelf geen kennis hierover hebt, dan kun je het beste naar een autohandel gaan die jou hierover goed kunnen informeren.

Het maximale vermogen

De meeste auto's beschikken over een 12V aansluiting met een maximale stroomopname van 15A. Daarom is het doorgaans het verstandigst om een omvormer aan te schaffen met een maximaal vermogen van 180 Watt (12V x 15A). Op zich kun je ook een 12V omvormer kopen met meer vermogen, indien je daar geen apparaten op aansluit die meer vermogen vergen. Kijk dus van tevoren goed naar het vermogen van je apparaten die je wilt aansluiten in de auto.

auto omvormer

Recent

Zo kies je de juiste container voor jouw project

23/07/2024

Van schets tot showroom: het proces achter autodesign

16/07/2024

Kun je rijlessen in een elektrische auto volgen?

04/07/2024

Hoe organiseer je een onvergetelijk jubileum?

28/06/2024

De kunst van het schrijven van een oprecht bericht

25/06/2024

Meer in deze categorie

Kun je rijlessen in een elektrische auto volgen?

|
Travel & Transport

De verschillende scootmobiel uitgelegd

|
Gezondheid & Lifestyle, Travel & Transport

Kunst met containers

|
Travel & Transport

Op weg naar slimme en duurzame mobiliteit

|
Tech, Travel & Transport
© Copyright Designmarkaz 2024
hello world!

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home2/weblinksnl/designmarkaz.net/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427