2 diëten die je beter niet kunt volgen

schema dieet

Het volgen van een dieet heeft soms een aantal vooroordelen. Zo zeggen veel mensen dat het volgen van een dieet heel slecht voor kan zijn en soms zelfs dodelijk kan zijn. Over het algemeen hebben deze mensen geen gelijk en zijn de meeste diëten niet gevaarlijk Er zijn echter 2 diëten die je beter niet kunt nemen , en in deze blog gaan we daar iets verder op in. We zullen aangeven waarom deze diëten slecht voor je zijn en wat de mogelijke gevolgen ervan kunnen zijn.

Waterdieet is gevaarlijk wanneer je het niet goed doet

Een aantal jaar geleden haalde een bepaald dieet de krantenkoppen. Dit dieet, genaamd waterdieet, werd in een klap beroemd. Dit was niet om goede redenen en werd meer gezien als een voorbeeld van hoe slecht een dieet voor je kan zijn. De vrouw die overleed had te veel water gedronken en dat kan vervelende gevolgen voor je lichaam hebben. Zo kan dit ervoor zorgen dat de cellen in je lichaam opzwellen en het bloed verdund raakt. Doordat dit gebeurt, raken je zenuwen gekneld en dat kan desastreuze gevolgen hebben. Een ander voorbeeld kan zijn dat je alleen maar water drinkt en nauwelijks voeding binnen krijgt. Het gevolg hiervan is dat heel mager wordt en aan ondervoeding gaat lijden. Ook dit wil je liever niet meemaken. Ben je toch benieuwd naar een waterdieet en de effecten ervan? Dan ben je nog altijd vrij om dit te doen. Let er wel op dat je dit goed bijhoudt middels een schema, zodat je precies weet of je te veel water drinkt of te weinig eet.

Gerelateerd nieuws  Wat eet u als u naar Argentinië gaat?

Crashdieet geeft weinig kilocalorieën

Een ander dieet wat niet goed voor je is, is het zogenaamde crashdieet. Bij dit dieet consumeer je eerst minder dan 800 kcal. Nadat je dit enkele dagen of weken hebt volgehouden mag je weer normaal eten. Alleen is hier een groot probleem, je gaat niet normaal eten. Wat er gaat gebeuren is dat jij in een korte tijd al die gemiste kilocalorieën gaat proberen binnen te krijgen. Het gevolg? Je komt alsnog weer terug aan gewicht.

Diëten die wel goed voor je zijn

Er zijn echter ook een paar diëten die wel goed voor je kunnen zijn. In veel gevallen zijn dit diëten die ervoor zorgen dat je genoeg voedingsmiddelen binnen krijgt en daardoor niet aan ondervoeding komt te lijden. Dieetschema's kunnen hier de oplossing bij zijn en maken het mogelijk om al je voeding goed bij te houden. Bovendien geven de schema's aan wat er in het eten zit en dat maakt het veel overzichtelijker. Kortom, kies voor een dieet waarbij je goed de kilocalorieën kan bijhouden en waar je op een bepaald ding moet letten.

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

|
Gezondheid & Lifestyle, Vrije Tijd

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

|
Algemeen, Gezondheid & Lifestyle

De beste manieren om uw woning te verduurzamen

|
Gezondheid & Lifestyle, Wonen

De ultieme zoektocht naar de beste vibrator: een vibrerende reis naar extase!

|
Gezondheid & Lifestyle
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!