Wat is een carport?

09/06/2019
|
40
Kirkels

Wat is een carport?

Een carport is een soort overkapping die meestal aan een huis word gelegd, het kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden maar in de meeste gevallen wordt een carport gebruikt om de auto onder te stallen om de auto bijvoorbeeld te beschermen tegen weersinvloeden. Naast het stallen van een auto kunt u een carport ook gebruiken om een caravan, aanhangwagen of vouwwagen te stallen. Hier heeft het geen last van het weer en word het beter beschermd. Het is ook handig om uw fiets, scooter of motor te plaatsen het heeft 2 voordelen het is beschut tegen bijvoorbeeld regen en de fiets of ander voertuig word minder snel gestolen.

Voordelen carport

Buiten dat een carport gebruikt kan worden als parkeerplek kan een carport ook gebruikt worden als veranda, mits er geen vervoersmiddelen instaan natuurlijk. De populariteit van de carport is de laatste jaren flink gestegen net zoals het gemiddelde aantal auto’s per huishouden. Steeds meer gezinnen beschikken dus over twee of meerdere auto’s en deze kunnen perfect gestald worden in een houten carport. Door de auto’s in de winter in een carport te stallen, hoeft u in de winter de auto niet tot nauwelijks meer te krabben. Daarnaast blijven de auto’s goed beschermd tegen invloeden van buitenaf zoals bladeren, hagel, sneeuw en vogelpoep. Hierdoor wordt de levensduur van uw auto verlengd!

Gerelateerd nieuws  Een interieur van steigerhout

Kirkels

Verschillende carports

Je hebt veel verschillende soorten carports en je hebt ook carports op maat. Vrijstaande carport
De dakconstructie van een vrijstaande carport rust volledig op vier staanders; er is dus geen aanbouw. Kopaanbouw carport, bij de kopaanbouw carport rust de dakconstructie op de kopse kant (aan één van de korte zijdes) en op twee staanders. Er is bij een kopaanbouw carport dus een aanbouw aan één van de korte zijdes. Zijaanbouw carport, bij de zijaanbouw carport rust de dakconstructie op één van de lange zijdes) en op twee staanders. Er is bij een zijaanbouw carport dus een aanbouw aan één van de lange zijdes. Kop-zijgevelaanbouw carport, de overkapping van de carport wordt zowel aan één lange als aan één korte zijde aangebouwd. Tevens is er één staander nodig voor de kop-zijgevelaanbouw carport. Hangende carport, de dakconstructie van een hangende carport rust volledig op de aanbouw. Er komen dus geen staanders aan te pas.

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

|
Wonen

De beste manieren om uw woning te verduurzamen

|
Gezondheid & Lifestyle, Wonen

Zo geef je je huis een warme look

|
Wonen

6 tips om je woning te verduurzamen

|
Algemeen, Wonen
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!