4 tips om muizen te bestrijden

ongediertebestrijding randstad

Waar één muis is, zijn er meestal meer. 1 enkele vrouwelijke muis kan wel 100 jongen produceren! Omdat muizen vooral in de nacht actief zijn, zijn uitwerpselen meestal het eerste teken van een muizen probleem. Muizen laten hun sporen ook op andere manieren achter. Ze zijn altijd op zoek naar eten, dus de keuken is meestal de populairste plek. Scan jouw voorraadkast en kasten op vuil op planken of knaagsporen op voedseldozen. Zoek naar gaten en scheuren in muren, langs plinten en ramen, en rond leidingen, draden en afvoeren. Muizen passen door een gat zo groot als een potlood! We gaan in deze blog kijken hoe je van dit muizen probleem af kunt komen.

Zorg dat ze geen mogelijkheid hebben om binnen te komen!

Een goede manier om de knaagdieren te voorkomen is door alle toegangspunten naar je huis af te dichten. Zorg dat alle gaten en scheuren even groot als een potlood of groter dicht zijn.

Dicht scheuren in de fundering en openingen in de muren af, ook waar nutsleidingen en ventilatieopeningen voorkomen. Staalwol werkt hier prima. Vermijd het gebruik van plastic, rubber, hout of iets anders waar muizen gemakkelijk doorheen kunnen knagen als afdichtmiddel. installeer tocht strips aan de deur- en raamopeningen en zorg ervoor dat de onderkant van de deur een afdichting vormt tegen de drempel wanneer deze is gesloten.

Vergeet de garage niet

Muizen houden net zoveel van auto's als van huizen. Als ze in de garage komen, besluiten ze misschien om onder je motorkap te gaan wonen, waar de motor lekker warm is.  Zodra ze op draden gaan kauwen, kunnen ze jouw auto ernstig beschadigen.

Hoewel het geweldig is om een ​​paar muizenvallen in je garage te plaatsen om ongewenst ongedierte uit te sluiten, is het nog beter om te voorkomen dat ze je ruimte binnenkomen. Het is belangrijk om de garage af te sluiten. Weerstrippen onder de garagedeur helpt het ongedierte buiten te houden. Het belangrijkste is dat jouw voedsel dat ongedierte aantrekt buiten bereik moet houden. Bewaar nooit afval, voedsel voor huisdieren of andere items die muizen aantrekken in jouw garage.

Gerelateerd nieuws  Ga jij op kraamvisite? Dit moet je weten!

ongediertebestrijding randstad

Gebruik muizenvallen

De beste manier om van een muizenplaag in huis af te komen, is met muizenvallen. De klassieke houten vallen zijn geschikt voor lichte tot matige muispopulaties, maar houd er rekening mee dat de meeste mensen muizenplagen onderschatten. Het is niet ongewoon om een ​​dozijn vallen te plaatsen voor slechts één muis - of wat je denkt dat slechts één muis is. Gebruik veel muizenvallen. Het is ook een goed idee om veel verschillende soorten vallen te plaatsen. Gebruik aasvallen, meervoudig levende vallen en lijmvallen in combinatie met de houten vallen. Afgezien van het inhuren van een professional, is dit de beste manier om muizen in huis te doden, aangezien sommigen misschien geïnteresseerd zijn in bepaalde soorten vallen en weten deze te vermijden.

Schakel ongediertebestrijding Randstad in

Als de muizenpopulatie toch groter is dan je initieel had gedacht, wat in veel huizen het geval is, kun je het beste ongediertebestrijding Randstad inschakelen. Het is namelijk zo dat één vrouwtjes muis innen 3 weken al geslachtsrijp is en 6 tot 8 jongen kan maken. De moeder kan dan gelijk weer zwanger raken dus 16 jongen in 6 weken produceren. De jongen van het eerste nest zijn ondertussen ook al geslachtsrijp. Je snapt het wel, het is niet te stoppen.

Deze muizen kunnen echter veel ziektes aan ons overbrengen, door contact met hun uitwerpselen of hun urine, wat door de lucht fladdert wanneer we poetsen.

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

|
Gezondheid & Lifestyle, Vrije Tijd

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

|
Wonen

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

|
Algemeen, Gezondheid & Lifestyle

De beste manieren om uw woning te verduurzamen

|
Gezondheid & Lifestyle, Wonen
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!