5 tips voor als je bang bent voor de tandarts

tandarts

Zie je altijd als een berg op tegen je afspraak bij de tandarts? Zeker, er zijn leukere plekken waar je naartoe kunt, maar een bezoekje aan je tandarts hoeft echt niet zo eng te zijn als je je inbeeldt. Op de volgende manieren zal je afspraak soepeler verlopen dan je misschien verwacht.

Het gaat voorbij

Houd in je achterhoofd dat je waarschijnlijk binnen een halfuur weer buiten staat en je de afspraak gewoon hebt overleefd. Richt je op de dingen die je na je tandarts afspraak nog gaat doen, misschien op het feestje dat je die avond had gepland. Vind je een bezoekje echt heel onplezierig? Probeer dan iets te plannen waar je vrolijk van wordt. Laat door het halfuurtje niet je hele dag verpesten want dat is zonde en onnodig.

Je gebit wordt er beter van

De tandarts is er om je gebit beter en mooier te maken. Door regelmatig op controle te gaan en je afspraken na te komen, weet je zeker dat je een mooi en gezond gebit houdt. Zie het niet als een doktersafspraak, maar eerder als een kappersafspraak of een bezoekje aan een nagelstyliste.

Vraag je tandarts om uitleg

Ga je niet graag naar de tandarts omdat je niet precies weet wat er gaat gebeuren? Vraag dan vóór de behandeling precies wat je wilt weten. Je kunt ook laten weten dat je best nerveus bent voor de behandeling. Als de tandarts dat weet kan hij of zij je geruststellen en wellicht de nodige zorgen wegnemen. Moet je in Rotterdam met spoed naar de tandarts? Laat je ook dan goed informeren.

Gerelateerd nieuws  Een 21 diner organiseren

Denk aan leuke dingen

Deze truc ken je misschien al en deze werkt gegarandeerd ook als je in de tandartsstoel ligt. Denk gewoon aan iets leuks maakt niet uit wat. Om je alvast wat suggesties te geven: denk bijvoorbeeld aan de vakantie die je hebt geboekt en maak in je hoofd al wat plannen of beeld je in dat je lekker ligt te relaxen aan een heerlijk tropisch strand.

Kom je afspraken na

We hadden het er net al over dat het belangrijk is om een keer in het half jaar een controle-afspraak te plannen. Door deze ‘minder enge’ afspraken na te komen, kun je voorkomen dat je op een later moment een uitgebreidere behandeling nodig hebt of in Rotterdam met spoed de tandarts moet bezoeken.

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

|
Gezondheid & Lifestyle, Vrije Tijd

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

|
Algemeen, Gezondheid & Lifestyle

De beste manieren om uw woning te verduurzamen

|
Gezondheid & Lifestyle, Wonen

De ultieme zoektocht naar de beste vibrator: een vibrerende reis naar extase!

|
Gezondheid & Lifestyle
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!