Autoverzekering kiezen? 

10/08/2022
|
106
letselschade-advocaat-rotterdam-3

Veel mensen die een autoverzekering kiezen, weten niet altijd goed wat het beste bij hen past. Het hangt ook van diverse factoren af. Factoren zoals: heb je een oude auto, rijd je veel, kun je je financieel wat veroorloven? Dat soort dingen. Verder hangt het er ook nog vanaf hoeveel risico je bereid bent te lopen. Ben je behoudend of waag je wel eens een gokje? 

Letselschade advocaat Rotterdam 

Een letselschade advocaat in Rotterdam geeft aan dat voor veel mensen met een auto jonger dan 6 jaar en pas in het bezit van een rijbewijs, wellicht het beste voor een allriskverzekering kunnen gaan. Letsel of schade toebrengen aan jezelf of aan een ander kan namelijk flink in de papieren lopen, aldus de letselschade advocaat in Rotterdam. Dat onderschatten mensen wel eens. Bij ernstig letsel kan het oplopen tot 21.000 euro aan kosten en bij uitzonderlijk zwaarletsel kunnen de gevraagde sommen oplopen tot maar liefst 250.000 euro. Voor met name de mensen met een laag en modaal inkomen, niet het risico waard om maar niet goed te verzekeren. De letselschade advocaat in Rotterdam, ziet ook gevallen waar dingen naar uit de hand lopen door een te uitgeklede verzekering. 

Gerelateerd nieuws  12V auto omvormer: elektronica gebruiken in de auto!

letselschade-advocaat-rotterdam-2

WA-verzekering 

Er is ook nog een wA-verzekering. Dit is een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Heb je met je auto schade toegebracht aan een ander? Dan wordt dit vanuit deze verzekering vergoedt. Van een WA-verzekering is de premie lager, maar dan krijg je ook minder. Zo wordt met een WA-verzekering niet vergoedt als je schade toebrengt aan je eigen auto. Het is dus een verzekering waarbij je het risico loopt op hogere kosten, als jou wat overkomt. Het is wel de verzekering die wettelijk ook verplicht is. Dus als je niet meer wil verzekeren dan moet, dan is een WA-verzekering de beste keuze. Dit houdt in dat je wel voor nare verrassingen kan komen te staan als je iets overkomt met je auto. 

Kortom? Wil je voor erg veilig gaan? Dan kiezen de meeste mensen voor een allriskverzekering. Vind je dit nogal duur en wil je risico nemen? Dan is een WA-verzekering wellicht het beste voor jou. Natuurlijk is het slechts een advies: het risico is voor jou met een WA-verzekering. Meer weten: lees dan ook eens over welke verzekeringen er zoal zijn.

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

Op weg naar slimme en duurzame mobiliteit

|
Tech, Travel & Transport

Waarom opvulmateriaal gebruiken?

|
Travel & Transport

Elektrische fiets? GPS-tracker!

|
Tech, Travel & Transport

Scooter kopen tips

|
Travel & Transport
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!