Zo houd jij je meubilair schoon!

Tips om je bank schoon te houden

Eigenaren van honden en andere huisdieren herkennen het probleem vast en zeker: vlekken, scheuren of troep op de bank. Honden zijn natuurlijk je trouwste vrienden en zijn altijd dolenthousiast om je weer te zien, maar zoals altijd heeft alles wel een nadeel. Juist omdat ze vaak zo enthousiast zijn, kunnen ze veel schade of vlekken veroorzaken op je meubilair. Ook verliezen ze veel haar en kunnen ze een onaangename geur meebrengen in je huis. Om je bank zo lang mogelijk schoon te houden met een hond in huis, geven we je de volgende tips.

Je hond schoonmaken

Honden vinden niks lekkerder dan tijdens een lange wandeling zich compleet uit te leven. Rollebollen in het zand, rennen tussen het hoge gras of zwemmen in de beek. Ook dien je je hond natuurlijk uit te laten wanneer het minder goed weer is. Met andere woorden, je hond wordt vaak vies tijdens zo’n wandeling. Om deze viezigheid buitenshuis te houden, is het belangrijk dat je je hond bij thuiskomst altijd schoonmaakt. Je hoeft ze niet compleet in bad te duwen, vaak helpt het schoonmaken van de pootjes en het drogen van de vacht al enorm. Wel is het aan te raden om na een frisse duik in de beek, je hond toch even af te spoelen onder de kraan. Dit om nare geurtjes in je huis te voorkomen.

Gerelateerd nieuws  Zonnepanelen installeren Amsterdam

Onaangename geur

Vaak is het zo dat wanneer honden lang een bepaalde geur meedragen, de baasjes dit niet meer ruiken. Dit kan dus ook bij nare geuren van een hond. Deze geuren trekken in je meubilair en voordat je het weet ruikt je hele huis naar natte hond. Dit kan erg vervelend zijn als je bezoek over de vloer krijgt. Door je hond vaak een douche of bad te geven, voorkom je nare geurtjes. Wanneer de geurtjes toch in je bank is getrokken, kun je het beste je bank laten reinigen bij een professional.

Borstel je hond

Niks is vervelender om als hond eigenaar elke dag bezig te zijn met het opruimen en stofzuigen van hondenhaar. Deze haren zijn op stoffen meubels moeilijk te verwijderen, het is dus slim om dit meteen te doen wanneer je haren ziet verschijnen. Aangezien voorkomen beter is dan genezen, is het verstandig om regelmatig je hond te borstelen. Probeer dit minimaal drie keer per week te doen om zo je huis haarvrij te houden.

Viervoeters en andere huisdieren zijn natuurlijk je trouwste vrienden. Het schoonhouden van zowel je huisdier als je huis hoort daarbij in het takenpakket. Meestal vereist he gelukkig niet veel werk om je bank schoon te houden!

Recent

Zo kies je de juiste container voor jouw project

23/07/2024

Van schets tot showroom: het proces achter autodesign

16/07/2024

Kun je rijlessen in een elektrische auto volgen?

04/07/2024

Hoe organiseer je een onvergetelijk jubileum?

28/06/2024

De kunst van het schrijven van een oprecht bericht

25/06/2024

Meer in deze categorie

Wanneer schakel je een klusjesman in?

|
Wonen

De meest unieke kerstpakketten

|
Gezondheid & Lifestyle

De woningnood in Nederland: wat kun je er tegen doen?

|
Wonen

Onvoldoende borstvoeding? Zo maak je meer melk aan!

|
Gezondheid & Lifestyle
© Copyright Designmarkaz 2024
hello world!

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home2/weblinksnl/designmarkaz.net/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427