Borstreconstructie ondergaan? Dit moet je weten

Als je een borstreconstructie hebt ondergaan, dan zul je ten eerste een paar dagen tot een week in het ziekenhuis moeten blijven om te herstellen. Vervolgens zal het nog even duren voordat je je weer echt de oude voelt. Je nieuwe borsten zullen in het begin misschien nog onwennig of pijnlijk aanvoelen. Je nieuwe borst kan wat kouder en harder aanvoelen en anders uitzien. Neem de tijd om te wennen aan je nieuwe lichaam. Wat verder belangrijk is om te weten:

Neem voldoende rust

Wanneer je een borstreconstructie/borstvergroting met implantaten hebt ondergaan, is het zeer belangrijk dat je de eerste 7 tot 10 dagen voldoende rust neemt. Ga dus vooral geen zware huishoudelijke taken uitvoeren of sporten. Kijk of er iemand is in jouw omgeving die jou kan helpen met koken, aan- en uitkleden en met opstaan uit bed. Dit kan namelijk allemaal veel moeite kosten. Maar let op: het is ook niet goed voor je lichaam om té lang en veel te rusten. Maak daarom af en toe een korte wandeling om je lichaam zo gezond mogelijk te houden.

Behandel je littekens

Ook kan het zijn dat je last krijgt van littekenvorming of pijn. Om de genezing van deze littekens te stimuleren, kun je het beste gebruikmaken van littekencrème of –olie. Littekens gaan soms gepaard met pijn of een doof gevoel. Dit zal na een tijdje overgaan. Mocht je hier last van behouden, neem dan contact op met je behandelend arts.

Gerelateerd nieuws  Starten met een gezondere levensstijl

Koop een prothese bh

Tijdens de eerste zes weken zul je een bh moeten dragen die voldoende steun biedt en goed aansluit op jouw borsten. Denk hierbij aan een sport-bh of een fijne prothese bh. Een prothese bh zorgt ervoor dat je borstprothese goed op zijn plek blijft zitten en vermindert pijn. Bij het uitzoeken van een prothese bh, is het vooral van belang dat deze niet te groot is.

Houd rekening met kapselvorming

Een prothese wordt door het lichaam niet gedetecteerd als een natuurlijk deel en zal in sommige gevallen kapselvorming veroorzaken. Dit houdt in er rondom de prothese littekenweefsel ontstaat. Ongeveer 5 - 25 procent van de patiënten die een borstreconstructie hebben ondergaan, hebben na acht tot tien jaar last van kapselvorming. Dit hoeft niet per se voor problemen te zorgen, tenzij het kapsel gaat samentrekken. Dan kan het namelijk zo zijn dat de borst pijnlijk en hard gaat aanvoelen. In dat geval zal de prothese moeten worden vervangen.

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

|
Gezondheid & Lifestyle, Vrije Tijd

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

|
Algemeen, Gezondheid & Lifestyle

De beste manieren om uw woning te verduurzamen

|
Gezondheid & Lifestyle, Wonen

De ultieme zoektocht naar de beste vibrator: een vibrerende reis naar extase!

|
Gezondheid & Lifestyle
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!