Budget badkamer mooier maken 

25/07/2022
|
99
doucherek

Soms is het geld er niet altijd voor, maar wil je toch de badkamer er eens weer wat leuker uit laten zien. Een badkamer kan er in de loop van de tijd een beetje aftands uit gaan zien. Wil jij ook je badkamer weer wat mooier maken, maar heb je daar niet zoveel budget voor? Kijk dan eens naar de tips in dit artikel, misschien zit er iets voor je bij. 

Schoon en opgeruimd 

Een beetje flauw om het te benoemen, maar dit is wel waar je mee moet beginnen. Als je dat tenminste niet al gedaan hebt. Met name kalkaanslag kan een badkamer er een stuk minder mooi uit laten zien. Manieren om kalk te verwijderen: 

  • Met een antikalk middel uit de supermarkt. 
  • Met schoonmaakazijn. 

Met een antikalkmiddel uit de supermarkt, kun je gewoon de gebruiksaanwijzing op de fles volgen. Gebruik je schoonmaakazijn? Dan doe je dit in een spuitfles en dan spuit je de plekken met kalk in. Daarna moet je de azijn even een kwartier in laten trekken. Vervolgens ga je goed poetsen met een sponsje. Na dit alles kun je alles goed afspoelen met water en droog maken. 

Gerelateerd nieuws  Feestje organiseren? Denk aan de volgende dingen

doucherek-2

Kleine spullen kopen, zoals een doucherek 

Vaak zie je dat een douchrek niet meer schoon te krijgen is. Er is kalkaanslag of roest dat je niet meer weg krijgt. Tip? Een doucherek een nachtje in een emmer met cola leggen kan ook nog wel goed helpen tegen roest. Wat je ook kunt doen is het douchrek vervangen. Een badkamer ziet er al snel anders uit als je de kleine dingen vervangt voor iets anders: een ander doucherek, een andere zeepdispenser, een paar leuke planten met een mooie pot, andere badkamermatten, etc. 

Waar kan ik inkopen? 

Je kunt natuurlijk kiezen voor Markplaats, een Xenos of de Action. Maar, als je juist een mooie sfeer wil blijven houden en niet elke keer alles wil vervangen dan kun je ook voor bijvoorbeeld een luxe doucherek kiezen. Dan heb je iets wat je badkamer meteen al een heel ander gevoel geeft en waar je ook nog eens veel langer plezier van hebt.

Tip: behalve een fijne badkamer is een fijn gevoel in de badkamer ook fijn. Werk jij aan een goede huidverzorging?

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

|
Wonen

De beste manieren om uw woning te verduurzamen

|
Gezondheid & Lifestyle, Wonen

Zo geef je je huis een warme look

|
Wonen

6 tips om je woning te verduurzamen

|
Algemeen, Wonen
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!