De ABC-eilanden met Nederlandse roots

28/04/2021
|
77
Klein Curacao

De ABC-eilanden zijn eilanden die in het Caribische gebied liggen en behoorde van 1954 tot 2010 tot het koninkrijk der Nederlanden. De ABC-eilanden is een afkorting voor de drie eilanden Aruba, Bonaire en Curacao. Deze eilanden liggen vrij dicht bij elkaar en zijn vrij verschillend. Hieronder gaan we iets dieper in op de ABC-eilanden en waarom je deze eilanden moet bezoeken.

Het eiland Aruba

Aruba is tegenwoordig vooral populair bij Amerikanen en er wordt veel Engels gesproken op het eiland. Aruba is een eiland waar je van alles hebt, je hebt prachtige stranden, maar ook van alles wat je kan ondernemen. Je kan overheerlijke genieten en relaxen op de prachtige stranden van Aruba. Door de vele stranden heb je genoeg keuze om een auto te huren en verschillende stranden te bezoeken. Je hoeft natuurlijk niet alleen op het strand te liggen als je Aruba bezoekt. Je kan een bezoek brengen aan Oranjestad, een boottrip doen en gaan snorkelen of de aloë Vera plantage bezoeken. Je kan er zelfs voor kiezen om met een Jeep door het ruige landschap van het noordelijke deel van Aruba te rijden.

Het eiland Bonaire

Bonaire ligt is het middelste eiland en ligt tussen Aruba en Curacao in. Op Bonaire wordt vooral Nederlands gesproken. Bonaire is een eiland waar je heen gaat om rust te vinden. Het eiland heeft prachtige stranden en een prachtige omringende natuur. Je kan bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het nationale park van Bonaire of donkey sanctuary bezoeken waar je een overvloed hebt aan ezels die je kan voeren en aaien. Tot slot kan je ook nog het Gotomeer bezoeken waar je Flamingo’s kunt spotten.

Gerelateerd nieuws  Het nieuwe op vakantie gaan

Het eiland Curacao

Curacao is een eiland wat nog erg populair is bij de Nederlandse toeristen, hier wordt ook alleen Nederlands gesproken. Curacao is ook het grootste eiland van de drie. Curacao heeft prachtige stranden, een prachtige zee en daarbuiten ook nog genoeg te doen. Je kan bijvoorbeeld het Christoffelpark bezoeken, waar je allerlei tropische dieren en plantsoorten kan zien. Als je het Christoffelpark bezoekt kan je ook de Christoffelberg beklimmen voor een prachtig uitzicht. Je kan ook de Grote Knip bezoeken of het flamingogebied bezoeken.

Klein Curacao

Tot slot Klein Curacao dit is het kleine broertje van Curacao. Klein Curacao ligt op zo’n twee uur varen van het eiland. Dit rotsachtige en kleine eiland heeft een hemelsblauwe zee en kent het langste strand van Curacao. Klein Curacao is perfect om te snorkelen en heeft daarbuiten ook nog het een en ander te doen. Je kan bijvoorbeeld nog een bezoek brengen aan de vuurtoren of een van de scheepswrakken van Klein Curacao. Klein Curacao is perfect voor een dagbesteding.

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

|
Gezondheid & Lifestyle, Vrije Tijd

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

|
Vrije Tijd

Activiteiten om ultiem te genieten in de natuur

|
Gezondheid & Lifestyle, Vrije Tijd

Een eigen voetbalshirt ontwerpen

|
Bedrijfsleven, Vrije Tijd
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!