De belangrijkste aandachtspunten bij de zoektocht naar een rijschool

22/09/2019
|
74
rijschool Landgraaf

In dit artikel geven wij jou een aantal tips waarmee jij met gerust hart begint aan jouw eerste rijlessen.

Tip 1

Ga niet zomaar met de goedkoopste rijschool in zee. Het kan namelijk zijn dat je onnodig veel lessen krijgt of juist te weinig. Met te weinig lessen start jij je rijexamen terwijl je er nog niet klaar voor bent. Je zult dan weer opnieuw examen moeten doen en extra lessen moeten nemen. Kies dus liever voor kwaliteit in plaats van de prijs. Je hebt er namelijk na je examen ook meer profijt van als je kwalitatief goede rijlessen hebt gevolgd.

rijschool Landgraaf

Tip 2

Zorg dat je van te voren een duidelijk beeld hebt van de kosten. Dit zorgt er namelijk voor dat je weet wat je aan budget nodig hebt. Daarnaast helpt het je ook het vergelijken van de diverse rijscholen die er zijn. Bekijk op de website van het CBR of rijschool Limburg de tarieven die er zijn voor een rijles, het praktijkexamen, de TTT, de gezondheidsverklaring en het theorie-examen. Het is daarnaast mogelijk om je theorie te halen via bijvoorbeeld een turbo theorie cursus. Bij zo’n cursus wordt jij in een dag opgeleid en kun je het theorie-examen goed voorbereid halen.

Gerelateerd nieuws  Je auto (laten) reinigen kan ontspannend zijn

Tip 3

Neem een proefles. Om een goed beeld te kunnen krijgen van de rijschool en manier van lesgeven is fijn om een proefles te nemen. Tijdens deze proefles kun jij dan kijken naar de rijschool en zij naar jou. Vraag dan ook gelijk om een advies over het aantal te volgen rijslessen. Met dit advies heb jij een indicatie van het aantal lessen dat jij nodig hebt voor je jouw rijbewijs kunt halen. Daarnaast kun je meteen tijdens deze les kijken of de begeleider van de rijschool ook goed bij jou past.

Tip 4

Mocht het nu gebeuren dat je zakt voor je rijexamen wat kan gebeuren. Ga dan door met lessen. Laat je niet uit het veld slaan. Je hebt namelijk al kennis en ervaring opgebouwd. Deze kennis en ervaring verlies je weer een beetje wanneer je stopt lessen. Luister ook goed naar de aandachtspunten van de examinator. Bij de volgende lessen kun jij dan direct gaan werken aan deze punten. Door dit te doen kun je meteen goed starten.

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

Op weg naar slimme en duurzame mobiliteit

|
Tech, Travel & Transport

Waarom opvulmateriaal gebruiken?

|
Travel & Transport

Elektrische fiets? GPS-tracker!

|
Tech, Travel & Transport

Scooter kopen tips

|
Travel & Transport
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!