De eerste schooldag is altijd spannend

13/02/2021
|
78
schoolfotograaf amsterdam

Gaat je kind binnenkort naar de middelbare school in Amsterdam? Dan kan het zijn dat jij je als ouder zorgen aan het maken bent over hoe dit zal gaan. Misschien ben je bang dat je kind het niet leuk zal vinden of zit je je zorgen te maken dat er iets ergs kan gebeuren. Dit is allemaal niet nodig en waarschijnlijk maak je je zorgen om niks. Wil je er toch zeker van zijn dat je kind goed voorbereid naar de middelbare school gaat? Dan hebben we in deze blog wat tips om aan je te geven.

Zorg ervoor dat hij of zij goed voorbereid is

Het kan soms best wel spannend zijn om naar de middelbare school te gaan. Dit is namelijk niet te vergelijken met de lagere school en voor sommige dingen die je beter voorbereid te zijn. Zo is het ten eerste belangrijk dat je weet welke boeken het kind nodig heeft en is een bijpassende rugzak ook geen overbodige luxe. Zorg er verder voor dat je kind de nodige spullen heeft om de lessen te kunnen volgen zoals: pennen, etui's , potloden en zelfs linialen. Deze spullen kun je gemakkelijk aanschaffen bij lokale kantoor winkel.

Kies voor de juiste school

Amsterdam is zeer groot en dus liggen er meerdere middelbare scholen. Het kan daarom soms moeilijk zijn om in contact te blijven met eerder gemaakt vriendjes of vriendinnetjes. Toch is het aan te raden om hier zoveel mogelijk op te letten en daardoor het kind naar dezelfde middelbare school te sturen zodat je zeker weet dat dit contact niet verwaterd. In sommige gevallen is dit niet mogelijk zoals bijvoorbeeld bij een verschil van niveau. In andere gevallen is het wel aan te raden om dit te doen zodat het kind nog veel contact heeft met deze oude vrienden of vriendinnen.

Gerelateerd nieuws  Tips voor het maken van een bedrukte doos op maat

De schoolfotograaf in Amsterdam

Een belangrijke dag voor het kind en de ouders is de dag dat de schoolfotograaf langs komt. Ook in Amsterdam zal dit meerdere keren gebeuren op de middelbare school. Zorg ervoor dat je kind goed voorbereid is en er op zijn beste uitziet. Zo weet je zeker dat je een leuke foto gaat krijgen en heb je een leuke herinnering voor later. Schoolfotograaf Amsterdam komt veel voor en daardoor kan je zelf niet bepalen wie de foto komt maken. Zorgen dat je kind er tip en top uitziet zal in de meeste gevallen leiden tot een zeer leuke schoolfoto.

 

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

|
Algemeen, Gezondheid & Lifestyle

Accentueer je ogen met oogmake-up

|
Algemeen

Op weg naar slimme en duurzame mobiliteit

|
Tech, Travel & Transport

6 tips om je woning te verduurzamen

|
Algemeen, Wonen
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!