De gezelligheid van een veranda

03/09/2020
|
71

Je ziet het steeds vaker. Een aanbouw aan je huis met overkapping ook wel veranda genoemd. Hedendaags zit het al bijna standaard in ieder tuinontwerp. Je kan er lekker zitten op een regenachtige dag of in de zomer lekker in de schaduw zitten. Het is een echte uitbreiding van je huis die bijna onmisbaar is. Het is daarom ook niet gek dat een veranda steeds populairder wordt.

Verschillende soorten veranda’s

Er zijn veel verschillende soorten veranda’s op de markt. Zoals bijvoorbeeld een houten verenda. Houten veranda’s hebben vaak een wat warmere uitstraling. Je moet alleen bij houten veranda’s er goed opletten dat je de staat van het hout zeker 1 a 2 keer per jaar controleert. Hiermee voorkom je dat het hout rot wordt en de veranda instabiel.

Een ander soort veranda is een veranda van kunststof. Kunststof is een materiaal die in principe levenslang meegaat. Een kaar per jaar maak je het kunststof schoon met een sopje. Verder kun je bij kunststof voor elk kleur kiezen en zelfs voor een houtlook. Bij kunststof is het ook mogelijk om een dak erop te zetten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een dak van glazen panelen. Zo komt er veel licht binnen in de veranda.

Gerelateerd nieuws  Hoe geef je het beste tuinfeestje

De laatste soort is een aluminium veranda. Een aluminium veranda ziet er een stuk moderner uit dan de vorige twee soorten. Verder is een aluminium veranda heel erg stevig. Aluminium veranda’s gaan jaren mee en vergen net als kunststof bijna geen onderhoud. Als overkapping kun je ook kiezen voor een aluminium overkapping. Deze zijn heel stevig en zien er zeer modern uit.

Waar je ook voor kiest. Met een veranda zit je lekker buiten met een binnen gevoel. Welk seizoen het ook is je zit er altijd goed.

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

|
Wonen

De beste manieren om uw woning te verduurzamen

|
Gezondheid & Lifestyle, Wonen

Zo geef je je huis een warme look

|
Wonen

6 tips om je woning te verduurzamen

|
Algemeen, Wonen
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!