De rust bewaren of juist even lekker knallen

yogamat

Tot rust komen na een drukke werkdag is belangrijk voor je mentale gezondheid. Ook voor je begint aan je werkdag kan goed zijn om even rustig te beginnen met bijvoorbeeld meditatie, yoga of iets anders wat ongeveer hetzelfde effect heeft. Zo ben je namelijk tijdens je werk veel productiever en blijft je mentale gezondheid beter. Door af en toe even een momentje voor jezelf in te plannen kom je tot rust. Je laat even alle stress van je af vallen en denkt even alleen aan de dingen die echt belangrijk zijn in het leven zoals vrienden en familie of andere belangrijke dingen. Daarnaast kan het juist even een momentje zijn om even helemaal nergens aan te denken. Dit betekent dat je je hoofd even helemaal leegmaakt en zo geniet van je innerlijke rust. Het is natuurlijk ook mogelijk om dit door middel van oefeningen dit te bereiken zoals dit bij yoga gebeurd. Het voordeel daarvan is dat je je even op iets anders kan focussen dan de dingen die normaal altijd doet.

De gesloten sportschool

Waar je voor heen dit deed bij een sportschool om de hoek in de stad of ergens in een wat groter dorp in de provincie is dat helaas nu niet meer mogelijk. Het coronavirus gooit namelijk roet in het eten. Zo zijn de groepslessen tegenwoordig veel kleiner omdat iedereen 1,5 meter afstand van elkaar dient te houden. Daarnaast is er natuurlijk ook nog de sluiting van de sportscholen geweest. Met deze sluiting verviel voor veel mensen hun sportmoment in de week. Zowel voor ouderen en jongeren. Mensen die voor werk nog even gingen sporten konden dat niet meer. De mensen die even lekker wouden afschakelen konden dat ook niet meer doen. Dit zorgde ervoor dat mensen creatief werden en zelf oplossingen gingen bedenken.

Gerelateerd nieuws  Waterplezier voor je kind

De oplossing

Zo bedachten een aantal mensen zich dat ze dingen die ze in de sportschool deden gewoon in huis haalden. Zo kocht men gewoon een yogamat of gewichten online via sites zoals Alibaba. Zo kon men toch gewoon blijven sporten of juist dat belangrijke momentje rust pakken als frisse start van de dag. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog de groepslessen die vanuit de sportschool met gestreamd via bijvoorbeeld Facebook. Mensen konden dan gewoon op hun eigen yogamat thuis meedoen.

yogamat

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

|
Gezondheid & Lifestyle, Vrije Tijd

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

|
Algemeen, Gezondheid & Lifestyle

De beste manieren om uw woning te verduurzamen

|
Gezondheid & Lifestyle, Wonen

De ultieme zoektocht naar de beste vibrator: een vibrerende reis naar extase!

|
Gezondheid & Lifestyle
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!