Duurzaamheid

19/05/2022
|
243
markfodged

Voor veel mensen een woord dat bekend is; duurzaamheid. Alleen weten veel mensen niet hoe ze ermee om moeten gaan. Duurzaamheid is een heel erg breed begrip. Het komt er in het kort op neer dat in een duurzame wereld de mens, het milieu en de economie in evenwicht zijn. Dit noem je ook wel planet, people, profit. Als deze 3 factoren in evenwicht zijn, dan zal de aarde niet uitputten en beschadigen.

markfodged

Milieubescherming

Iedereen weet wel een manier waarop we het milieu kunnen beschermen. Een voorbeeld hiervan is recyclen. Recyclen is het opnieuw gebruiken van materialen. Het is wel wat compleet anders dan hergebruik, hier worden namelijk producten gebruikt zonder daarbij de grondstoffen te scheiden. Bij recyclen worden de materialen uit elkaar gehaald en hiermee worden nieuwe producten gemaakt. Als je graag een handje mee wilt helpen in het verbeteren van het milieu, dan is het een begin om minder vaak de auto te pakken. De auto heeft namelijk veel uitlaatstoffen die schadelijk zijn voor het milieu.

Technologische ontwikkelingen die inspelen op de duurzaamheid

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel nieuwe technologische ontwikkelingen op de markt. Denk aan de elektrische auto of de spraaktechnologie waarbij je alles kunt besturen met je stem. Ook de techniek speelt in op duurzaamheid, dit hebben ze laten zien met een van de grootste ontdekkingen; de markfodged 3D printer. Een 3D printer is een printer die op basis van digitale bouwtekeningen op een computer driedimensionale objecten kan produceren. Dit gebeurt door het object laag voor laag op te bouwen. De markfodged printers gebruiken voornamelijk plastic en kunststof, deze zijn namelijk gemakkelijk de hergebruiken. Deze materialen worden ook gebruikt omdat ze makkelijk te vervormen zijn en om te smelten in een ander product.

Gerelateerd nieuws  Verhuizen naar een andere provincie

Iedereen draagt tegenwoordig een steentje bij aan het verbeteren van het milieu, denk bijvoorbeeld aan het afval scheiden. Door de technologische ontwikkelingen die ook goed zijn voor het milieu, gaat de wereld hopelijk een beetje verbeteren. Dit is in ieder geval een heel goed en interessant idee om mee te beginnen! Benieuwd naar hoe je woningwaarde wordt bepaald als je je huis verduurzaamt? Lees hier meer.

Recent

Groot tekort aan vrachtwagenchauffeurs: hoe komt dat?

19/04/2024

Wat de iPhone ons kan leren over esthetiek en functionaliteit

18/04/2024

Ontdek unieke woningdesigns

16/04/2024

Knutselen met kinderen: De leukste lente ideeën

16/04/2024

Online marketing trends voor 2024

15/04/2024

Meer in deze categorie

De duurzaamheidstrends in stadsplanning

|
Algemeen

5 Tips om je telefoon te personaliseren

|
Algemeen

De populariteit van seksspeeltjes

|
Algemeen

De nieuwe toekomst van interieurontwerp door A.I.

|
Algemeen, Wonen
© Copyright Designmarkaz 2024
hello world!