Edelmetalen zijn interessante investeringen

03/11/2019
|
64
prijs zilver

Juist omdat de vraag naar zilver de afgelopen 12 maanden is gezakt is zilver ten opzichte van goud weer een stuk betaalbaarder geworden. Hierdoor zijn edelmetalen relatief goedkoop geworden in vergelijking met goud. Op het moment van schrijven is de verhouding tussen de twee edelmetalen boven de 80, wat historisch gezien een groot verschil is. Als we kijken naar de prijsbewegingen van de afgelopen jaren, zie je dat er meestal een correctie is op dat niveau waarbij zilver goud inhaalt.

Resultaten uit het verleden bieden zeker geen garantie voor de toekomst, maar tegen de huidige prijzen ziet zilver er momenteel erg interessant uit. In vergelijking met andere beleggingen zijn de prijzen de afgelopen jaren achtergebleven en hebben edelmetalen veel industriële toepassingen en hebben ze een sterke lange termijncollatie met goud.

 

prijs zilver

 

Cijfers

Wil je belasting voordeel hebben? Dan zijn zilveren munten wellicht iets voor jou. Mits je durft te investeren natuurlijk. Doe je dit, dan betaal je in principe alleen maar een klein deel belasting tegenover de handelaar. In feiten is dit maar een paar procent. Voor zilverstaven moet je echter de volledige 21% btw betalen. De toename van de industriële vraag naar zilver is vooral te danken aan de toegenomen vraag naar zonnepanelen, en voor deze toepassingen is de afgelopen jaren steeds meer zilver gebruikt. In 2017 werd hiervoor in totaal 94,1 miljoen troy ounces gebruikt, een stijging van bijna 19% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Gerelateerd nieuws  Veelgestelde vragen over de bijstandswet

Weet wat je waard bent

De minimale koersbewegingen die zilver laat zien wil niet zeggen dat de waardes niet minimaal fluctueren. De verschillen zijn dan wel minimaal, maar zeker niet onbelangrijk. Vooral voor investeerders en beleggers is het van belang dat ze op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. Zij hebben tenslotte en deel van hun vermogen gestopt in edelmetalen als zilver. Gelukkig zijn er met alle hedendaagse technieken genoeg mogelijkheden om de prijs zilver te achterhalen. Zoek bijvoorbeeld op Google en je komt verschillende webpagina’s tegen die de realtime koers van zilver en andere edelmetalen bijhoud.

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

De voordelen van het inhuren van een accountant

|
Financieel

Verschillende Vacature assistent accountant posities: wat ze inhouden en welke het beste bij u past

|
Bedrijfsleven, Financieel

Zonnepanelen installeren Amsterdam

|
Algemeen, Bedrijfsleven

Waarom de grafische kaarten nu niet te krijgen zijn

|
Financieel
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!