Een huis kopen in 2022

29/10/2022
|
214
woning te koop born

Het kopen van een huis valt tegenwoordig niet mee, dat weet iedereen. Het is een uitdaging om een huis te kopen voor een redelijk normale prijs. Dit komt omdat veel mensen op zoek zijn naar een huis en er woningen te kort zijn. Veel mensen zijn langer op zoek naar een huis dan zou moeten hierdoor en er wordt altijd veel over de vraagprijs heen geboden. Vaak zoveel dat het al buiten je budget valt. Je moet tegenwoordig wel boven de vraagprijs bieden, anders kom je niet eens in aanmerking om een huis te kopen. Hoe heb je meer kans om een huis te kopen in deze moeilijke tijd? In deze blog een aantal tips om je op weg te helpen.

Aanbellen

Misschien een gekke tip, maar bel eens aan bij mensen. Als je een huis hebt gezien wat niet te koop staat, maar waar je wel graag wil wonen kun je aanbellen. Je moet hiervoor misschien wel een beetje moed verzamelen, maar als je dat eenmaal gedaan hebt dan zal je misschien verbaasd zijn over de mogelijkheden. Vraag aan de eigenaren van het huis of ze misschien binnenkort willen verhuizen. Is het antwoord ja? Dan kun je overleggen met de eigenaren en kun je het huis misschien overnemen zonder dat het eerst op de woningmarkt komt. Zo heb je geen concurrentie en heb je dus sneller kans om het huis te kopen.

Gerelateerd nieuws  De gezelligheid van een veranda

woning te koop born

Aankoopmakelaar

Een aankoopmakelaar inhuren is niet gek in deze tijd om een huis te vinden. Een aankoopmakelaar kan je helpen om je droomhuis te vinden en weet alle ins- en outs van de woningmarkt. Zo hoef je jezelf hier niet in te verdiepen. Vaak kan een aankoopmakelaar ook behoorlijk goed onderhandelen in de prijs, dus het is zeker aan te raden om met een aankoopmakelaar samen te werken.

Notificaties

Hou je al een tijdje Funda in de gaten? Dan is het handig om de app op je telefoon te installeren en notificaties aan te zetten. Je kunt deze zo filteren dat je alleen meldingen krijgt van huizen die aan jouw eisen voldoen. Zo kun je bijvoorbeeld filteren op woning te koop in Born of je kan filteren op verschillende soorten woningen. Je kan bij een melding direct kijken en je hebt dan meer kans om een bezichtiging te plannen, als je tenminste meteen reageert.

Recent

Groot tekort aan vrachtwagenchauffeurs: hoe komt dat?

19/04/2024

Wat de iPhone ons kan leren over esthetiek en functionaliteit

18/04/2024

Ontdek unieke woningdesigns

16/04/2024

Knutselen met kinderen: De leukste lente ideeën

16/04/2024

Online marketing trends voor 2024

15/04/2024

Meer in deze categorie

Ontdek unieke woningdesigns

|
Wonen

Trends in verlichtingsdesign voor 2024

|
Wonen

Zitten in stijl

|
Wonen

Wat woningkrapte voor jou betekent

|
Wonen
© Copyright Designmarkaz 2024
hello world!