Een huiskopen waar let ik op?

16/05/2019
|
66
Makelaar Panningen

Om te beginnen is het belangrijk dat je eerst gaat kijken naar het huis. Een huis kun je niet vaak genoeg gezien hebben. Er zijn namelijk dingen die je in begin niet ziet omdat je eerst kijkt naar het algemene plaatje. Hoe vaker je gaat kijken de meer details van het huis je gaat ontdekken. Het daarom dus verstandig om twee, drie of vier keer naar een huis te gaan. Als extra tip kun je iemand meenemen met verstand van zaken. Dit kan een vriend, familielid of kennis zijn met verstand huizen of een aankoopmakelaar. Zie Makelaar Panningen.

Maak een lijst van eisen

Voordat je gaat kijken naar een huis, stel een lijst van eisen op. Door het opstellen van deze lijst weet je nog wat er in een huis moeten zitten voordat je het koopt. Wanneer je bijvoorbeeld compleet wordt weggeblazen door een huis, kan het zijn dat je eisen laat lopen die je eigenlijk achteraf toch vast had willen houden. Wees eerlijk tegen jezelf.

Laat de woning keuren

Naast dat je een occasion laat keuren bij een aankoop kun je dat ook doen bij een huis. Dit wordt ook wel een bouwkundige keuring genoemd. Hierbij wordt een huis gekeurd op een aantal belangrijke bouwkundige punten. Het kan zijn dat een verkoper hier niet aan meewilt werken. Dan moet de koper zich afvragen of hij/zij het huis wel wilt kopen. Net als bij occasions zien kenners meteen de mogelijke problemen waar een leek misschien denkt dat het een fantastisch huis is. Hiernaast geldt ook dat je een huis op de juridische staat moet onderzoeken. Een voorbeeld hiervan is het bestemmingsplan. Het is belangrijk om te weten wat er wel en niet mag/kan. Daarnaast moet er ook rekening worden gehouden met de erfdienstbaarheden. Je bent in Nederland als koper verplicht om onderzoek te doen. Je moet het huis zelf of laten onderzoeken op gebreken. Dit wordt ook wel “de onderzoeksplicht” genoemd. Tevens kun je een bouwkundige keuring laten vastleggen in het koopcontract. Dit wordt dan geplaatst onder de ontbindende voorwaarden.

Gerelateerd nieuws  Wat doet een makelaar?

Makelaar Panningen

De onderhandeling

Bij de onderhandeling van een huis komen een flink aantal punten aanbod. Het koopcontract wordt opgesteld en er moet wellicht een hypotheek voor het huis worden afgesloten. Om dit in goede banen te leiden kan het verstandig zijn om hiervoor een professional in de arm te nemen. Het kan je namelijk veel geld besparen.

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

|
Wonen

De beste manieren om uw woning te verduurzamen

|
Gezondheid & Lifestyle, Wonen

Zo geef je je huis een warme look

|
Wonen

6 tips om je woning te verduurzamen

|
Algemeen, Wonen
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!