Een interieur van steigerhout

19/12/2021
|
76
steigerhout meubels

Tegenwoordig zie je vaak het gebruik van steigerhout terug in diverse interieurs. Het is populair geworden om bijvoorbeeld een bed van steigerhout te hebben. Of wat dacht je van een kapstok, tuinstoelen of een fotolijst? Je kunt steigerhout op verschillende manieren gebruiken. Mocht je je huidige interieur heel erg zat zijn en snakken naar iets nieuws, dan is steigerhout een goede optie. Steigerhout heeft een beetje een ‘oude’ en authentieke uitstraling. Bovendien is steigerhout robuust en duurzaam. Tevens zou je steigerhout kunnen inzetten in de vorm van een steiger als je bijvoorbeeld gaat klussen. Het is dus absoluut de moeite waard om de mogelijkheden te bekijken.

Oorspronkelijk uit de bouwwereld

Steigerhout heeft een grijze kleur. Het woordje ‘steigerhout’ komt van oorsprong uit de bouwwereld. Planken van onbehandeld hout werden vroeger gebruikt om als steiger te fungeren. Door onder andere hoeveelheden cementresten leken de planken versleten en oud. Steigerhout is, in tegenstelling tot wat je in eerste instantie zou denken wellicht, géén houtsoort. Het bestaat best vaak uit het zogenaamde ‘vurenhout’. Dit is hout gemaakt van fijnsparren. Beuken-, eiken- en douglassparrenhout kunnen ook gebruikt worden voor steigerhout. Bovendien zijn er zoveel verschillende afwerkingen mogelijk. Zo kun je kiezen voor gebeitst hout bijvoorbeeld, maar ook geschaafd steigerhout. Steigerhout meubels kunnen dus zeer divers en uiteenlopend zijn en dit maakt steigerhout dan ook fascinerend.

Gerelateerd nieuws  Zonnepanelen installeren Amsterdam

Steigerhout kleuren

Steigerhout kan dan wel een grijzige kleur hebben, toch zijn er ontzettend veel kleurtjes waar je uit kunt kiezen. Zo kun je gaan voor blauw, antraciet, wit, zilver en nog veel meer tinten en kleuren. Eigenlijk zijn de diverse opties zo uiteenlopend, dat je alle kanten op kunt qua interieurstijl. Ga voor steigerhout meubels in een kleur/tint die bij de rest van jouw huis past. Een interieurstylist is overigens een goede optie als je je op onbekend terrein begeeft.

Niet alleen planken

Natuurlijk kun je planken van steigerhout op veel verschillende manieren inzetten. Er zijn echter ook steenschotten én verbindingslatten die uit steigerhout bestaan. Steenschotten kunnen ervoor zorgen dat meubels goed stevig in elkaar blijven zitten. Tevens gebruik je ze in een vloer of wand bijvoorbeeld.

steigerhout meubels

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

|
Wonen

De beste manieren om uw woning te verduurzamen

|
Gezondheid & Lifestyle, Wonen

Zo geef je je huis een warme look

|
Wonen

6 tips om je woning te verduurzamen

|
Algemeen, Wonen
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!