Een opslagruimte voor je inboedel

04/07/2021
|
68
opslagruimte maastricht

Het kan voorkomen dat je ruimte tekort komt voor je inboedel. Er zijn dan verschillende mogelijkheden om op te slaan: van particuliere opslag tot opslag in een zogeheten inboedelhotel. Een opslagruimte in Maastricht kan een uitkomst zijn, maar is veelal ook prijzig. Doe daarom je voordeel met de volgende tips.

Verschillende soorten opslagruimte

Er zijn veel verschillende manieren om een opslagruimte in Maastricht te huren:

  • Ruimte in een schuur of loods, bij bijvoorbeeld een boer of particulier. Als je voor deze optie kiest, is het verstandig om duidelijke afspraken te maken. Zij zijn namelijk geen professionele verhuurders. Afspraken op gebied van de prijs, aansprakelijkheid en opzegtermijn zijn dan van groot belang.
  • Garageboxen worden doorgaans door bedrijven te huur of te koop aangeboden. Sommige woningcorporaties verhuren ook leegstaande garages. Meestal liggen deze garages niet vlakbij de woning en overdekt laden en lossen kan dan vaak niet. Denk hier dus goed bij na.
  • Bij sommige verhuisbedrijven kun je ook tijdelijk je inboedel opslaan, maar uiteraard alleen als je je verhuizing ook bij hen uitbesteedt. De prijs van de opslag wordt dan doorgaans verrekend in de totaalkosten van de verhuizing. Dit maakt het lastig om de kosten te vergelijken met bijvoorbeeld een inboedelopslagbedrijf. Daarnaast kun je vaak niet tussendoor bij je spullen.
  • Bij een inboedelopslagbedrijf: selfstorage of mobiele opslag. Bij selfstorage huur je een opslagruimte in Maastricht, waar je zelf de inboedel naar toe brengt en opslaat. Bij mobiele opslag bezorgt het bedrijf een container bij je thuis, die je vollaadt. Vervolgens haalt het bedrijf de container op en slaat deze zelf op. Een combinatie is vaak ook mogelijk en vaak bieden bedrijven meerdere vormen van opslag aan.
Gerelateerd nieuws  Mijn slot is opengebroken, wat moet ik doen?

Voorzieningen

De gemiddelde opslagruimte in Maastricht heeft een overdekte laad- en losruimte. Er zijn dan liften en karren beschikbaar om je spullen van de laad- en losruimte naar je eigen ruimte te brengen.

Om in het opslagpand te komen krijgt iedere huurder een code en wordt elke opslagruimte afgesloten met een slot, waarvan alleen de betreffende huurder een sleutel heeft.

Voor de veiligheid wordt het terrein rondom het opslagpand, de centrale ruimtes en elke unit doorgaans verlicht. Dit verschilt echter wel per bedrijf. Ieder bedrijf heeft wel camera’s hangen, maar bij welke ruimte precies verschilt wel.

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

11 Tips voor jouw E-mailmarketing in 2023

|
Bedrijfsleven

Het belang van een sterke positie in de markt

|
Bedrijfsleven

Waarom reviews lezen handig kan zijn voordat je een aankoop doet?

|
Algemeen, Bedrijfsleven

HR- recruitment trends van 2023

|
Bedrijfsleven
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!