Een thuis wellness creëer je zo
Hoe fijn zou het zijn als je na je lange werkdag thuis even kunt genieten in het spabad of in de sauna. Je kunt natuurlijk een bezoek brengen aan een wellness centrum, maar thuis is toch net wat lekkerder. In deze blog ga je lezen hoe je thuis je eigen wellness kunt creëren.
Spa
Een spabad kun je binnen in je badkamer plaatsen of in je achtertuin. Je badkamer is eigenlijk al een soort wellness. Door je gewone bad te vervangen door een spabad maak je het net wat luxer. De bubbels in het bad zorgen voor optimale ontspanning na een lange dag. Als je een wat grotere achtertuin hebt, zou je het spabad ook buiten kunnen laten plaatsen. Zo kun je ’s avonds relaxen in het bad terwijl je naar de sterren kijkt en even alles vergeet. Zeker als je thuiswerkt is het handig om even uit huis te gaan, en al het werk achter je te laten. Zo kun je net iets meer ontspannen. Zwanger in het bubbelbad, kan dat? Ja, de eerste 31 van je zwangerschap mag jij gewoon lekker relaxen in het spabad. In deze periode kun je het misschien ook even goed gebruiken om helemaal te ontspannen.
Hottub
Je kunt er ook voor kiezen om een hottub in je tuin te plaatsen. Deze zorgt ook voor ontspanning in je lichaam alleen zonder bubbels. Om de hottub te verwarmen heb je een in- of externe hout gestookte kachel nodig. Door een externe kachel te gebruiken heb je meer ruimte in de hottub. In de kachel wordt vuur gestook en door een buis gaat de warme lucht door het water van de hottub heen. Door deze techniek wordt het water wel minder snel warm dan bij een interne kachel. Deze staat namelijk direct in contact met het water. Denk hier dus goed over na voor je een hottub gaat aanschaffen.
Sauna
Een sauna is ideaal om je thuis wellness compleet te maken. Denk bij de aanschaf hiervan wel goed na over de plek waar je de sauna neer gaat zetten. Dit hangt ook af van je budget, want een sauna voor in huis is vaak goedkoper dan eentje voor in je achtertuin. Dit komt doordat er binnen in huis vaak al aansluitingen voor water en elektriciteit aanwezig zijn, waardoor dat de installatiekosten een stuk lager zullen zijn dan bij een buitensauna. Ook zijn de verbruikskosten lager, doordat je binnen geen last hebt van verschil in weersomstandigheden. Een nadeel van de binnensauna is dat je zelf minder goed kunt afkoelen, na gebruik van de sauna. Dit is essentieel, en dus ook belangrijk om rekening mee te houden bij de aanschaf.
In de tuin heb je vaak wat meer ruimte om een sauna te plaatsen. Ook kun je hier makkelijker afkoelen door in de buitenlucht te stappen. En als je een zwembad in je tuin hebt is je thuis wellness helemaal compleet. Een extra voordeel van de buitensauna is dat je door de natuur vaak nog net iets meer ontspant, en dat is natuurlijk het doel. Maar de kosten van een buitensauna zijn een groot verschil met de binnensauna. Zoals eerder al vermeld zullen de installatiekosten hoger zijn, maar ook is het materiaal anders, het soort kachel en de isolatie. Het ligt dus heel aan je budget wat voor jou de beste keuze is.
Douche
Als je thuis een wellness in aan het richten bent in je tuin, mag een buitendouche niet ontbreken. Zeker als je een buitensauna in je tuin hebt is het na gebruik belangrijk om af te koelen, en daar is zo’n douche perfect voor. Het neemt niet veel plaats in en dit is fijn om je wellness ritueel mee te starten.