Eerste auto kopen 3 tips

06/04/2023
|
208
eerste-auto-kopen

De eerste keer een auto kopen, is best spannend. Toch eeuwig op een scooter rijden, zeker na een val op een scooter, is soms net de laatste zet: je wilt nu eindelijk een auto! Iedereen heeft ongetwijfeld allemaal goedbedoelde adviezen voor je. Sommige adviezen zullen je aanspreken, andere wellicht wat minder. Wat zijn nu de belangrijkste aandachtspunten bij het kopen van een goede eerste auto? Lees het hier. 

Tip 1 Eerste auto kopen - iemand meenemen

Als je niet zoveel verstand van auto's hebt, kun je al snel een miskoop doen. Een garagehouder kan je helpen, maar het is nu eenmaal een feit dat ze graag iets aan je verkopen. Dus ze zullen een auto zo positief mogelijk promoten. Daarom is het handig dat je iemand meeneemt zonder belang die ook echt kan beoordelen of de auto een goede koop is. 

Tip 2 Breng de kosten in beeld 

Zorg ervoor dat je zo goed mogelijk alle kosten in beeld hebt als je een eerste auto kopen wil. Er komt veel meer bij kijken dan alleen de aankoop van de auto. Denk bijvoorbeeld ook aan de verzekering, de afschrijving (exclusief rente), de brandstofkosten, de wegenbelasting en de onderhoudskosten. Pas als je alle kosten in beeld hebt, weet je wat je werkelijk kwijt bent aan een goede auto. 

auto-kosten

Als je de kosten berekend moet je dus een goede inschatting maken van hoeveel brandstof je verbruikt én hoeveel je aan onderhoudskosten kwijt denkt te zijn. Verder moet je met het uitrekenen van de kosten er rekening mee houden dat er vaste kosten en variabele kosten, zoals die brandstofkosten zijn.  

Gerelateerd nieuws  5 Tips om je telefoon te personaliseren

Tip 3 Spaargeld of een persoonlijke krediet 

Het is verleidelijk om een auto te kopen met het spaargeld dat je hebt. Wellicht heb je dan wel een auto, maar heb je dan ook een goede auto? Het is geen schande om een auto te kopen en dan (ook) voor een persoonlijke krediet te kiezen. Met een persoonlijke krediet kun je net die wat betere auto kopen, zodat je naderhand niet zo snel met veel onderhoudskosten zit. 

Voorwaarde met een persoonlijke krediet is dan wel dat je zeker weet dat je het je kunt veroorloven. Vergeet ook niet dat je dan een registratie krijgt bij stichting BKR. Als het kan, is soms wachten tot voldoende spaargeld de beste oplossing. Alleen als je bijvoorbeeld net een nieuwe baan wat verder weg hebt gekregen, is dat niet altijd handig.  

Voordat je een nieuwe auto gaat kopen, is het verstandig om je huidige auto te verkopen. Gelukkig hebben wij daar een aantal tips voor. Je leest ze hier!

Recent

Groot tekort aan vrachtwagenchauffeurs: hoe komt dat?

19/04/2024

Wat de iPhone ons kan leren over esthetiek en functionaliteit

18/04/2024

Ontdek unieke woningdesigns

16/04/2024

Knutselen met kinderen: De leukste lente ideeën

16/04/2024

Online marketing trends voor 2024

15/04/2024

Meer in deze categorie

De duurzaamheidstrends in stadsplanning

|
Algemeen

5 Tips om je telefoon te personaliseren

|
Algemeen

De populariteit van seksspeeltjes

|
Algemeen

De nieuwe toekomst van interieurontwerp door A.I.

|
Algemeen, Wonen
© Copyright Designmarkaz 2024
hello world!