Eerste auto kopen 3 tips

06/04/2023
|
85
eerste-auto-kopen

De eerste keer een auto kopen, is best spannend. Toch eeuwig op een scooter rijden, zeker na een val op een scooter, is soms net de laatste zet: je wilt nu eindelijk een auto! Iedereen heeft ongetwijfeld allemaal goedbedoelde adviezen voor je. Sommige adviezen zullen je aanspreken, andere wellicht wat minder. Wat zijn nu de belangrijkste aandachtspunten bij het kopen van een goede eerste auto? Lees het hier. 

Tip 1 Eerste auto kopen - iemand meenemen

Als je niet zoveel verstand van auto's hebt, kun je al snel een miskoop doen. Een garagehouder kan je helpen, maar het is nu eenmaal een feit dat ze graag iets aan je verkopen. Dus ze zullen een auto zo positief mogelijk promoten. Daarom is het handig dat je iemand meeneemt zonder belang die ook echt kan beoordelen of de auto een goede koop is. 

Tip 2 Breng de kosten in beeld 

Zorg ervoor dat je zo goed mogelijk alle kosten in beeld hebt als je een eerste auto kopen wil. Er komt veel meer bij kijken dan alleen de aankoop van de auto. Denk bijvoorbeeld ook aan de verzekering, de afschrijving (exclusief rente), de brandstofkosten, de wegenbelasting en de onderhoudskosten. Pas als je alle kosten in beeld hebt, weet je wat je werkelijk kwijt bent aan een goede auto. 

auto-kosten

Als je de kosten berekend moet je dus een goede inschatting maken van hoeveel brandstof je verbruikt én hoeveel je aan onderhoudskosten kwijt denkt te zijn. Verder moet je met het uitrekenen van de kosten er rekening mee houden dat er vaste kosten en variabele kosten, zoals die brandstofkosten zijn.  

Gerelateerd nieuws  Tweedehandse Jacuzzi: Betaalbare luxe thuis.

Tip 3 Spaargeld of een persoonlijke krediet 

Het is verleidelijk om een auto te kopen met het spaargeld dat je hebt. Wellicht heb je dan wel een auto, maar heb je dan ook een goede auto? Het is geen schande om een auto te kopen en dan (ook) voor een persoonlijke krediet te kiezen. Met een persoonlijke krediet kun je net die wat betere auto kopen, zodat je naderhand niet zo snel met veel onderhoudskosten zit. 

Voorwaarde met een persoonlijke krediet is dan wel dat je zeker weet dat je het je kunt veroorloven. Vergeet ook niet dat je dan een registratie krijgt bij stichting BKR. Als het kan, is soms wachten tot voldoende spaargeld de beste oplossing. Alleen als je bijvoorbeeld net een nieuwe baan wat verder weg hebt gekregen, is dat niet altijd handig.  

Voordat je een nieuwe auto gaat kopen, is het verstandig om je huidige auto te verkopen. Gelukkig hebben wij daar een aantal tips voor. Je leest ze hier!

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

|
Algemeen, Gezondheid & Lifestyle

Accentueer je ogen met oogmake-up

|
Algemeen

6 tips om je woning te verduurzamen

|
Algemeen, Wonen

5 Praktische tips voor het verkopen van je auto

|
Algemeen
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!