Feng Shui toegepast in de architectuur

05/09/2020
|
59
Modern House

Feng Shui is een 3000 jaar oude filosofie. In de Feng Shui wordt er uitgegaan dat alle energieën met elkaar in balans zijn. Letterlijk vertaald betekend Feng wind en Shui water. Wanneer Feng Shui goed op je huis wordt toegepast dan zal dit gezondheid, harmonie en geluk brengen. Slechte feng Shui staat op zijn beurt voor een slechte gezondheid, pech en problemen. Als je Feng Shui op een goede manier toepast dan zal je huis prettig aanvoelen, je voelt je er gemakkelijk. Je kan op redelijk eenvoudige wijze Feng Shui toepassen. Je veranderd dan de Chi ofwel de levenskracht stroming binnen een ruimte. Het is daarom ook niet gek dat Feng Shui veel wordt toegepast in de modern architectuur. Een architect moderne woning zal sneller kiezen voor Feng Shui dan traditionele architectuur.

De principes van Feng Shui

Er zijn 3 verschillende principes van Feng Shui. De eerste is dat alles leeft. Dat wil zeggen dat energie overal door heen stroomt. De tweede is alles is met elkaar verbonden. Hoe hij je huis inricht is een afspiegeling van hoe jij je voelt. Als laatste alles verandert. Feng Shui gaat mee in de verandering.

Gerelateerd nieuws  De beste tips om voor de juiste stoeldoppen te kiezen!

Architectuur met Feng Shui

De ingang van het huis is een van de belangrijkste aspecten van Feng Shui. Een duidelijke en gemakkelijk te vinden ingang is belangrijk. Het is het beste als er een gemakkelijk te volgen pad is van de straat naar de voordeur en dat de voordeur en hal open en ruim zijn. Vermijd absoluut een andere door of raam direct aan de overkant van de voordeur. Met de kamers kun je het beste de positie van de keuken, de eetkamer en thuiskantoren dicht bij de voordeur doen. Hier wordt het meeste tijd gespendeerd door familie en bezoekers. Privé kamers zoals slaapkamers kun je beter verder in het huis doen. Dit creëert veel meer rust. Qua trap moet je absoluut geen wenteltrap pakken. Deze zijn desoriënterend en passen niet in de Feng Shui. Als laatste kun je het beste vierkante en rechthoekige vormen gebruikten. Dit klinkt saai maar draag bij aan een rustig huis.

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

|
Wonen

De beste manieren om uw woning te verduurzamen

|
Gezondheid & Lifestyle, Wonen

Zo geef je je huis een warme look

|
Wonen

6 tips om je woning te verduurzamen

|
Algemeen, Wonen
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!