Geleiders

09/04/2019
|
49
geleidenrail

In de industriële sector komen veel soorten bedrijven voor. Fabrieken, boerderijen en noem het maar op. Veel van deze bedrijven maken gebruik van allerlei machines en andere technische hulpmiddelen. Dit kan bijvoorbeeld zijn een drinkautomaat, een pinautomaat, maar ook de inrichting van een bedrijfsbusje of een treinrails. Er is dus een groot werkgebied waarin geleiders een grote rol spelen. Ieder object heeft weer andere geleiders nodig om optimaal te kunnen functioneren. Er zijn bedrijven die zich volledig focussen op het ontwerpen en produceren van deze geleiders. Zij doen elke dag hun best om kwalitatieve geleiders te maken van verschillende materialen als aluminium en (roestvrij) staal.

geleidenrail

Verschillende soorten

Je kunt je voorstellen dat een automaat die koffie en thee serveert andere geleiders nodig heeft dan bijvoorbeeld een robotarm in een fabriek. Je denkt misschien dat je nog nooit zo’n geleider hebt gezien, maar wat dacht je van de vangrail langs de snelweg? Dit is overduidelijk een geleiderail.
Chambrelan is een voorbeeld van een fabrikant die zich bezig houdt met het produceren van verschillende soorten geleiders. De belangrijkste worden hier besproken.

Gerelateerd nieuws  Cowboylaarsjes voor meisjes kopen? Zo vind je ze voor een lage prijs

Lineaire geleider - Een lineaire geleider heeft een geleidenprofiel dat altijd hetzelfde blijft. Hier zitten meestal meerdere loopwagens in verwerkt. Dit soort geleiders zijn geschikt om objecten van 5 tot 600 kilo te geleiden.

Telescopische geleider - Deze geleider schuift zichzelf door gebruik te maken van kogels. Deze geleider heeft ook een duidelijke eindstop en is geschikt om objecten tot ongeveer 1250 kilo en 2 meter te geleiden.

Dubbele handgreep - Een totaal ander systeem. De handgreep die je ziet heeft een knop waarmee een lade vastgezet kan worden in verschillende standen.

Uittrek-en kantelmechanisme - Dit geavanceerde mechanisme zorgt ervoor dat je een lade naar achter of voor kunt laten bewegen maar tegelijkertijd ook naar beneden. Natuurlijk kun je dit volledig naar eigen wensen instellen en later ook aanpassen.

Elk soort groep van geleiders heeft weer verschillende soorten onder zich. De ene geleider is beter geschikt voor een klus dan de andere. Bedenk daarom van te voren altijd even wat je precies zoekt in een geleider voordat je overgaat op aankoop.

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

|
Algemeen, Gezondheid & Lifestyle

Accentueer je ogen met oogmake-up

|
Algemeen

6 tips om je woning te verduurzamen

|
Algemeen, Wonen

5 Praktische tips voor het verkopen van je auto

|
Algemeen
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!