Geleiders

09/04/2019
|
155
geleidenrail

In de industriële sector komen veel soorten bedrijven voor. Fabrieken, boerderijen en noem het maar op. Veel van deze bedrijven maken gebruik van allerlei machines en andere technische hulpmiddelen. Dit kan bijvoorbeeld zijn een drinkautomaat, een pinautomaat, maar ook de inrichting van een bedrijfsbusje of een treinrails. Er is dus een groot werkgebied waarin geleiders een grote rol spelen. Ieder object heeft weer andere geleiders nodig om optimaal te kunnen functioneren. Er zijn bedrijven die zich volledig focussen op het ontwerpen en produceren van deze geleiders. Zij doen elke dag hun best om kwalitatieve geleiders te maken van verschillende materialen als aluminium en (roestvrij) staal.

geleidenrail

Verschillende soorten

Je kunt je voorstellen dat een automaat die koffie en thee serveert andere geleiders nodig heeft dan bijvoorbeeld een robotarm in een fabriek. Je denkt misschien dat je nog nooit zo’n geleider hebt gezien, maar wat dacht je van de vangrail langs de snelweg? Dit is overduidelijk een geleiderail.
Chambrelan is een voorbeeld van een fabrikant die zich bezig houdt met het produceren van verschillende soorten geleiders. De belangrijkste worden hier besproken.

Gerelateerd nieuws  Hoe overleven restaurants en cafés ten tijde van het coronavirus?

Lineaire geleider - Een lineaire geleider heeft een geleidenprofiel dat altijd hetzelfde blijft. Hier zitten meestal meerdere loopwagens in verwerkt. Dit soort geleiders zijn geschikt om objecten van 5 tot 600 kilo te geleiden.

Telescopische geleider - Deze geleider schuift zichzelf door gebruik te maken van kogels. Deze geleider heeft ook een duidelijke eindstop en is geschikt om objecten tot ongeveer 1250 kilo en 2 meter te geleiden.

Dubbele handgreep - Een totaal ander systeem. De handgreep die je ziet heeft een knop waarmee een lade vastgezet kan worden in verschillende standen.

Uittrek-en kantelmechanisme - Dit geavanceerde mechanisme zorgt ervoor dat je een lade naar achter of voor kunt laten bewegen maar tegelijkertijd ook naar beneden. Natuurlijk kun je dit volledig naar eigen wensen instellen en later ook aanpassen.

Elk soort groep van geleiders heeft weer verschillende soorten onder zich. De ene geleider is beter geschikt voor een klus dan de andere. Bedenk daarom van te voren altijd even wat je precies zoekt in een geleider voordat je overgaat op aankoop.

Recent

Groot tekort aan vrachtwagenchauffeurs: hoe komt dat?

19/04/2024

Wat de iPhone ons kan leren over esthetiek en functionaliteit

18/04/2024

Ontdek unieke woningdesigns

16/04/2024

Knutselen met kinderen: De leukste lente ideeën

16/04/2024

Online marketing trends voor 2024

15/04/2024

Meer in deze categorie

De duurzaamheidstrends in stadsplanning

|
Algemeen

5 Tips om je telefoon te personaliseren

|
Algemeen

De populariteit van seksspeeltjes

|
Algemeen

De nieuwe toekomst van interieurontwerp door A.I.

|
Algemeen, Wonen
© Copyright Designmarkaz 2024
hello world!