Goed eten

dieet schema suikervrij

Wil jij ook op een gezonde manier afvallen of bijkomen, dan moet je weten wat je wel en niet moet eten. Te beginnen met suikers. Je hebt goede en slechte suikers. De goede suikers wil je gewoon binnen blijven krijgen aangezien deze als brandstof voor onze hersenen gelden. De slechte suikers wil je vermijden. Deze zogeheten geraffineerde suikers zitten in dingen als vanillesuiker, rietsuiker en de meeste siropen. Laat je deze suikers weg zul je snel merken dat je meer energie hebt, je fitter voelt en over het algemeen beter in je vel zit. Wat je wel wilt binnenkrijgen zijn koolhydraten en eiwitten. Beide zijn van groot belang. Eiwitten zijn belangrijk voor de sporter onder ons aangezien deze voor spierherstel en spiergroei zorgen.

dieet schema suikervrij

Wat moet je wel eten

Wat je wil eten is volledig afhankelijk van wat jij wil. Op het moment dat jij een dieet schema suikervrij gaat opstellen is het handig om er voedsel in te verwerken dat je daadwerkelijk lekker vind. Dit maakt het voor jou eenvoudiger om je aan het schema te houden. Heb je zelf geen verstand van het maken van voedingsschema’s, dan kun je altijd langsgaan bij een sportschool in de buurt voor advies. Ook kun je altijd even op internet kijken.

Gerelateerd nieuws  Zo train je niet alleen je lichaam, maar ook je geest!

Hoe eet je nu suikervrij?

Wil je suikervrij eten dan moet je weten hoe je de slechte suikers kunt herkennen. Dit kun je het makkelijkste doen door labels te lezen. Begrijp je de labels op de verpakkingen van voedingsproducten, dan kun je deze herkennen en vermijden. Wees dus altijd op je hoede als je in de supermarkt staat. 4 gram suiker staat ongeveer gelijk aan één eetlepel. Nu kun je voor jezelf inschatten hoeveel suiker er in een product zit. Vaak proberen fabrikanten je te misleiden door suiker met een andere naam op de verpakking van het product te zetten. Probeer voor de rest veel water binnen te krijgen en te stoppen met het eten van snoep en chocolade. Laat je ook niet misleiden door zogenaamde light- en suikervrijeproducten.

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

|
Gezondheid & Lifestyle, Vrije Tijd

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

|
Algemeen, Gezondheid & Lifestyle

De beste manieren om uw woning te verduurzamen

|
Gezondheid & Lifestyle, Wonen

De ultieme zoektocht naar de beste vibrator: een vibrerende reis naar extase!

|
Gezondheid & Lifestyle
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!