Hoe vind je goed personeel?

07/11/2022
|
83
personeel

Personeel vinden is al lastig genoeg in de huidige tijd, maar goed personeel vinden is nog lastiger. Als er weinig mensen op zoek zijn naar een baan in jouw vakgebied en er veel vacatures openstaan, is er veel concurrentie. Om het dan te winnen van je concurrenten, kun je niet op één paard wedden. Voordat je überhaupt begint met zoeken naar personeel, is het van belang dat je een functieprofiel opzet. Hierin staat beschreven aan welke kwaliteiten de werknemer aan moet voldoen. Nadat het functieprofiel is opgezet, kun je een of meerdere geschikte wervingsmethoden inzetten. Wij geven je 4 tips waar je kunt zoeken voor goed personeel.

Neem open sollicitaties aan

Open sollicitaties zijn sollicitaties die gedaan kunnen worden zonder dat er op dat moment een vacature beschikbaar is. Veel bedrijven vinden dit geen fijne manier van solliciteren, maar het trekt vaker veel talent aan. Mensen die op deze wijze solliciteren hebben meestal interesse in het bedrijf en tonen initiatief. Ook al heb je deze mensen niet meteen nodig, is het wel handig om sollicitaties van deze personen te hebben. Wellicht zijn ze nog geïnteresseerd in een baan bij je zodra een vacature vrijkomt.

Binnen je bedrijf zoeken

Soms hoef je helemaal niet ver te zoeken om passend personeel te vinden. Je kunt ook binnen je bedrijf zoeken naar geschikte kandidaten voor de vacature. Binnen je bedrijf zullen verschillende mensen wellicht op zoek zijn naar een andere functie of die willen doorgroeien in je bedrijf. Het fijne aan mensen werven binnen je bedrijf is dat deze mensen je bedrijf al kennen en dus sneller hun draai gaan vinden in hun nieuwe functie.

Gerelateerd nieuws  Boost je onderneming met deze tips

Via je personeel

Het vinden van nieuw personeel via je huidige personeel is een goede manier van aanpakken. Je eigen personeel kent wellicht mensen binnen hun eigen netwerk die deze vacature kunnen vullen. Of zij gaan speciaal voor je bedrijf op zoek naar nieuw personeel. Eigen personeel kan vaker ook een stuk gemakkelijker inschatten of mensen passen binnen het bedrijf.

Eigen online kanalen gebruiken

De website en social media kanalen zijn het digitale uithangbord van je bedrijf. Niet alleen klanten bekijken deze kanalen, ook potentiële werknemers. Mensen die geïnteresseerd zijn in je bedrijf zullen gaan rondkijken op je website en social media voordat ze gaan solliciteren. Om die reden is het verstandig om pagina’s aan te maken waar overkomt hoe de werksfeer is en waar openstaande vacatures zichtbaar zijn.

Met deze tips maak jij het meeste kans om goed personeel te vinden. Welke optie spreekt jouw bedrijf het meeste aan?

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

11 Tips voor jouw E-mailmarketing in 2023

|
Bedrijfsleven

Het belang van een sterke positie in de markt

|
Bedrijfsleven

Waarom reviews lezen handig kan zijn voordat je een aankoop doet?

|
Algemeen, Bedrijfsleven

HR- recruitment trends van 2023

|
Bedrijfsleven
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!