Het belang van een goed binnenklimaat

04/09/2021
|
149
centrifugaal ventilator

Nu we het afgelopen jaar veel tijd thuis hebben gespendeerd is het je misschien wel opgevallen hoe belangrijk een goed binnenklimaat is. Als je een slecht binnenklimaat hebt komen er namelijk lichamelijke klachten bij kijken die je kunnen afleiden van je werk. En natuurlijk is een goed binnenklimaat niet alleen handig thuis maar ook op de werkvloer.

Het begint met ventileren in je gebouw. Je kan je ramen open zetten maar een goed ventilatiesysteem is nog beter. Een centrifugaal ventilator is een goed voorbeeld van zo’n ventilatiesysteem. Met een goed ventilatiesysteem hou je je lucht schoon en zorg je voor minder vochtigheid.

Kies voor materialen wat zo min mogelijk chemische stoffen hebben zodat je de lucht ook zo schoon mogelijk kunt houden. Zorg dat je materialen hebt wat je goed kunt schoonmaken. En zorg ervoor dat je alles op de juiste manier schoon maakt. En planten kunnen er ook voor zorgen dat je meer zuurstof in je gebouw krijgt.

centrifugaal ventilator

Hoe ontstaat slechte lucht in je gebouw

Vuile lucht kan door veel verschillende dingen ontstaan. Het kan in je vloer zitten, het kan de uitstoot zijn van je kantoorapparaten en micro-organismen spelen hier allemaal een rol in. Natuurlijk als je in een fabriek werkt heb je ook verschillende stoffen die vrij komen tijdens de werkprocessen en deze kunnen soms heel schadelijk voor je zijn. Ook door wat wij mensen uitademen kan er een slechtere lucht kwaliteit ontstaan.

Gerelateerd nieuws  Buitendecoratie: Verander je tuin in een paradijs

Een slechte lucht kan zorgen voor:

  • Last hebben van je luchtwegen
  • Irritaties aan huis en ogen
  • Allergische reacties
  • Hoofdpijn
  • Concentratie problemen

 

Belang van ventileren

Om je lucht schoon te houden moet je dus zorgen voor een goede ventilatie. En veel mensen zien een goed ventilatie systeem zoals bijvoorbeeld een centrifugaal ventilator als een luxe in plaats van iets normaals. Als je namelijk geen goede ventilatie hebt kan het dus zijn dat je je werknemers ziek maakt. Als je goed ventileert zorg je ervoor dat alle slechte stoffen naar buiten worden afgevoerd.

Je hebt natuurlijk ventilatie. Dit is ventilatie doormiddel van ramen, deuren en ventilatie roosters. Vervuilde binnen lucht wordt door een deel van de redelijk schone buitenlucht vervangen. Toch is natuurlijke ventilatie in de winter maanden niet heel handig omdat je de ramen niet continu open kunt laten, in de zomer is dit natuurlijk anders.

Dan heb je nog mechanische ventilatie. Dit is bijvoorbeeld een centrifugaal ventilator. Hierbij kan je kiezen wanneer je wilt ventileren en de hoeveelheid toegevoerde en afgevoerde lucht kun je ook zelf instellen. En je kunt ook in ieder seizoen ventileren.

Recent

Van schets tot showroom: het proces achter autodesign

16/07/2024

Kun je rijlessen in een elektrische auto volgen?

04/07/2024

Hoe organiseer je een onvergetelijk jubileum?

28/06/2024

De kunst van het schrijven van een oprecht bericht

25/06/2024

Wanneer schakel je een klusjesman in?

19/06/2024

Meer in deze categorie

Wanneer schakel je een klusjesman in?

|
Wonen

De woningnood in Nederland: wat kun je er tegen doen?

|
Wonen

Ontdek unieke woningdesigns

|
Wonen

Trends in verlichtingsdesign voor 2024

|
Wonen
© Copyright Designmarkaz 2024
hello world!

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home2/weblinksnl/designmarkaz.net/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427