Het belang van Instagram marketing

04/09/2021
|
176
instagram marketing

Het promoten van je producten of je bedrijf online wordt steeds belangrijker. Als je een jonge doelgroep wilt bereiken moet je al snel online gaan adverteren want hier zijn ze te vinden. Je hebt keuze uit heel veel platformen maar met Instagram marketing win je de meest jonge doelgroep.

Meer dan 90% van de Instagram gebruikers is onder de 35 jaar. En dat maakt Instagram het perfecte platform voor een bedrijf met een jonge doelgroep. Instagram is ook een platform wat in de afgelopen jaren flink is gegroeid en het platform heeft veel gebruikers. Door Instagram marketing te gebruiken kom je dichterbij je klanten en kun je makkelijk met ze communiceren hierdoor kun je je bedrijf weer verbeteren.

Daarnaast is Instagram marketing ook goedkoper. En via Instagram kun je je klanten makkelijker beïnvloeden door een leuke foto te plaatsen. wel moet je er rekening mee houden dat je continu content moet plaatsen anders kun je volgers verliezen. Maar als je dit goed bijhoud kun je een grootte naamsbekendheid bouwen en kun je een grote omzetstijging halen.

instagram marketing

Inzetten van influencers

Een influencer is een persoon op social media die bedrijven en producten promoot en verder werkt met vrijwel alle social media kanalen. En een influencer kan jouw bedrijf ook promoten en dit kan je ook weer meer klanten opleveren.

Een voordeel van influencers gebruiken is namelijk dat ze geloofwaardiger zijn omdat de volgers van een influencer zich voelen verbonden. Ze luisteren graag naar hun mening een ervaringen.

Gerelateerd nieuws  Waar moet je rekening mee houden bij het leggen van een nieuwe vloer?

Een goede influencer heeft een groot bereik en veel volgers een weet hoe ze dit moet gebruiken. En daardoor kun je weer meer naamsbekendheid opbouwen. Ook zijn influencers wat goedkoper om te gebruiken voor promotie wat jou weer kosten bespaard.

En dit maakt influencers een belangrijk onderdeel van Instagram marketing

 

Hoe haal je het beste uit je Instagram profiel

En dan is het natuurlijk belangrijk dat je weet hoe je je profiel het beste kunt inzetten. Gebruik als eerste een goede biografie omschrijf je bedrijf en gebruik hashtags en zorg voor een goede en duidelijke profielfoto.

Qua berichten is het belangrijk dat je afbeelding een duidelijk doel heeft. En zorg dat je een lichte afbeelding gebruikt want deze trekken sneller de aandacht. En gebruik in je caption ook weer hashtags die van toepassing zijn.

En dan heb je de story’s. deze kun je handig inzetten om mensen een persoonlijke kijk te geven in je bedrijf. Je kunt ze laten zien wat er achter de schermen gebeurd en ze meenemen naar events en zo maak je je bedrijf weer persoonlijker. En hiermee breng je je Instagram marketing weer naar een ander level.

Recent

Groot tekort aan vrachtwagenchauffeurs: hoe komt dat?

19/04/2024

Wat de iPhone ons kan leren over esthetiek en functionaliteit

18/04/2024

Ontdek unieke woningdesigns

16/04/2024

Knutselen met kinderen: De leukste lente ideeën

16/04/2024

Online marketing trends voor 2024

15/04/2024

Meer in deze categorie

Groot tekort aan vrachtwagenchauffeurs: hoe komt dat?

|
Bedrijfsleven

Online marketing trends voor 2024

|
Bedrijfsleven

Goede Call to Actions voor je website

|
Bedrijfsleven

Trends in logo-ontwerp: wat maakt een logo effectief?  

|
Bedrijfsleven
© Copyright Designmarkaz 2024
hello world!