Het halen van je autorijbewijs

18/06/2021
|
196
online assessment

Ben je net 18 geworden? Gefeliciteerd! Nu mag je officieel op voor je praktijkexamen. Het is super spannend. Nu is nog de vraag of je de theoretische test al heb behaald zodat je na je 18de verjaardag direct op kan voor je praktijk examen. De online assessment vind plaats bij het CBR oftewel Centraal bureau rijvaardigheidsbewijzen.

Faalangst?

Ben je hartstikke bang om te zakken voor het praktijkexamen? Het kan voorkomen dat je vaker bent gezakt waardoor je onzekerheid nog verder daalt. Het CBS heeft hiervoor een oplossing gevonden. Bij het CBR kan je je namelijk aanmelden voor het faalangstexamen. Het faalangstexamen neemt een groot deel van de angst weg en daar hebben genoeg mensen binnen Nederland profijt van! Belangrijkste vraag is ook aan welke eisen je moet voldoen om op te gaan voor het faalangst examen. Dit is afhankelijk per rijschool waar je op dit moment lest. Als de rijschool het ook als een belemmering ziet tijdens het afrijden dan kan de rijschool het faalangstexamen aanvragen bij het CBR.

Wat is het verschil tussen een faalangstexamen en het normale praktijkexamen?

Het praktijkexamen is in de basis precies hetzelfde als het normale examen. Je moet dus even goed kunnen rijden als iemand zonder faalangst. Het grote verschil zit hem in de tijd die je hebt voor het examen. In totaal heb je 1 uur en 20 minuten. 80 minuten in totaal dus. Van die 80 minuten wordt 35 minuten besteed aan de examenrit. Alle tijd die daarnaast over is, is nodig voor een eventuele ‘time-out’. Deze time-out zorgt voor rust en dat is hard nodig als je je angsten de baas wilt blijven. Door de tijdsdruk weg te nemen, zit je meer ontspannen achter het stuur en presteer je als het goed is beter.

Gerelateerd nieuws  12V auto omvormer: elektronica gebruiken in de auto!

Motorrijbewijs?

Voor de motorrijbewijs hoef je geen online assessment voor af te leggen. Je kan na het praktijkexamen er altijd nog voor kiezen om voor je motorrijbewijs op te gaan. Ben je nog geen 18 jaar en wil je gaan voor het scooterrijbewijs? Hier geven wij jou tips om deze in een keer te halen.

Recent

Groot tekort aan vrachtwagenchauffeurs: hoe komt dat?

19/04/2024

Wat de iPhone ons kan leren over esthetiek en functionaliteit

18/04/2024

Ontdek unieke woningdesigns

16/04/2024

Knutselen met kinderen: De leukste lente ideeën

16/04/2024

Online marketing trends voor 2024

15/04/2024

Meer in deze categorie

De verschillende scootmobiel uitgelegd

|
Gezondheid & Lifestyle, Travel & Transport

Kunst met containers

|
Travel & Transport

Op weg naar slimme en duurzame mobiliteit

|
Tech, Travel & Transport

Waarom opvulmateriaal gebruiken?

|
Travel & Transport
© Copyright Designmarkaz 2024
hello world!