Het jaar van de smart applicaties

16/11/2020
|
75
app van gemeentepeiler

De applicatiemarkt is nog steeds big business. Het aantal applicatiegebruikers neemt elk jaar toe. Bovendien is de tijd die consumenten aan applicaties besteden aanzienlijk toegenomen. Wat verwachten we in 2020 als je naar app-trends kijkt? Hier vind je de belangrijkste voorspellingen.

In vergelijking met 2016 is onze tijd besteed aan apps met 50% gestegen. Dat blijkt uit het laatste onderzoek van business intelligence-bedrijf App Annie. Dit komt overeen met gemiddeld ongeveer 3 uur per dag.

Over de hele wereld brengen mensen meer tijd door op hun telefoon dan ooit tevoren. In sommige opkomende economieën, zoals India en de Filippijnen, is er zelfs sprake van mobile first. In deze landen / regio's zijn smartphones de belangrijkste manier om op internet te surfen.

Verzadiging van het aantal apps in de winkel

Downloads van applicaties nemen elk jaar toe. Vorig jaar werden 194 miljard apps gedownload. Desalniettemin zal het aantal aangeboden applicaties komend jaar naar verwachting niet toenemen in verhouding tot het aantal downloads. Dit is nog steeds een moeilijke voorspelling. Zal het aantal apps in de winkel echt verzadigen?

Op 10 juli 2008 werden slechts voor 500 apps de deuren van de App Store geopend. Dit leken er in 2008 heel veel. Als we echter naar de groei van de afgelopen jaren kijken, is dat tegenwoordig maar een klein onderdeel. In het derde kwartaal van 2019 waren er maar liefst 2,47 miljoen applicaties in de Google Play Store en maar liefst 1,8 miljoen applicaties in de Apple App Store. De originele 500 stelt dus niet meer zo veel voor. Er wordt verwacht dat het aantal apps in de appstores gelijk zal blijven of minder snel zal gaan groeien.

Gerelateerd nieuws  Hoe wordt je een duurzaam bedrijf

Concurrentie neemt toe

De concurrentie tussen applicatieproviders is groot en het bouwen van applicaties wordt steeds eenvoudiger. Dit komt door meer geavanceerde programmeertechnieken en  tools. Dit betekent dat er voor veel applicatieconcepten al goede opties in de winkel liggen en dat de concurrentie steeds moeilijker wordt.

Strengere richtlijnen

De richtlijnen in de Apple App Store en de richtlijnen in de Google Play Store worden steeds strenger voor het publiceren van applicaties. De reden is dat ze de kwaliteit van apps in de winkel willen monitoren. Inferieure apps of apps die geen unieke functies bieden, komen niet in de stores terecht.

Unieke content

Er zijn heel veel applicaties die op elkaar lijken en dus geen toegevoegde waarde bieden. Hier willen de store eigenaren een lijn doortrekken, zodat de eindgebruikers alleen een keuze hebben uit de beste applicatie. Om meer kans te maken op een plaats in een appstore, is een unieke app de beste optie. Zo is van de app van Gemeentepeiler er al snel ingekomen. Hiermee kunnen mensen stemmen over verschillende onderwerpen die spelen in hun gewoonte. Dit is een uniek concept dat nog niet bestond, waardoor het is toegelaten.

app van gemeentepeiler

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

|
Algemeen, Gezondheid & Lifestyle

Accentueer je ogen met oogmake-up

|
Algemeen

Op weg naar slimme en duurzame mobiliteit

|
Tech, Travel & Transport

11 Tips voor jouw E-mailmarketing in 2023

|
Bedrijfsleven
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!