Het jaar van de smart applicaties

16/11/2020
|
181
app van gemeentepeiler

De applicatiemarkt is nog steeds big business. Het aantal applicatiegebruikers neemt elk jaar toe. Bovendien is de tijd die consumenten aan applicaties besteden aanzienlijk toegenomen. Wat verwachten we in 2020 als je naar app-trends kijkt? Hier vind je de belangrijkste voorspellingen.

In vergelijking met 2016 is onze tijd besteed aan apps met 50% gestegen. Dat blijkt uit het laatste onderzoek van business intelligence-bedrijf App Annie. Dit komt overeen met gemiddeld ongeveer 3 uur per dag.

Over de hele wereld brengen mensen meer tijd door op hun telefoon dan ooit tevoren. In sommige opkomende economieën, zoals India en de Filippijnen, is er zelfs sprake van mobile first. In deze landen / regio's zijn smartphones de belangrijkste manier om op internet te surfen.

Verzadiging van het aantal apps in de winkel

Downloads van applicaties nemen elk jaar toe. Vorig jaar werden 194 miljard apps gedownload. Desalniettemin zal het aantal aangeboden applicaties komend jaar naar verwachting niet toenemen in verhouding tot het aantal downloads. Dit is nog steeds een moeilijke voorspelling. Zal het aantal apps in de winkel echt verzadigen?

Op 10 juli 2008 werden slechts voor 500 apps de deuren van de App Store geopend. Dit leken er in 2008 heel veel. Als we echter naar de groei van de afgelopen jaren kijken, is dat tegenwoordig maar een klein onderdeel. In het derde kwartaal van 2019 waren er maar liefst 2,47 miljoen applicaties in de Google Play Store en maar liefst 1,8 miljoen applicaties in de Apple App Store. De originele 500 stelt dus niet meer zo veel voor. Er wordt verwacht dat het aantal apps in de appstores gelijk zal blijven of minder snel zal gaan groeien.

Gerelateerd nieuws  Mijn slot is opengebroken, wat moet ik doen?

Concurrentie neemt toe

De concurrentie tussen applicatieproviders is groot en het bouwen van applicaties wordt steeds eenvoudiger. Dit komt door meer geavanceerde programmeertechnieken en  tools. Dit betekent dat er voor veel applicatieconcepten al goede opties in de winkel liggen en dat de concurrentie steeds moeilijker wordt.

Strengere richtlijnen

De richtlijnen in de Apple App Store en de richtlijnen in de Google Play Store worden steeds strenger voor het publiceren van applicaties. De reden is dat ze de kwaliteit van apps in de winkel willen monitoren. Inferieure apps of apps die geen unieke functies bieden, komen niet in de stores terecht.

Unieke content

Er zijn heel veel applicaties die op elkaar lijken en dus geen toegevoegde waarde bieden. Hier willen de store eigenaren een lijn doortrekken, zodat de eindgebruikers alleen een keuze hebben uit de beste applicatie. Om meer kans te maken op een plaats in een appstore, is een unieke app de beste optie. Zo is van de app van Gemeentepeiler er al snel ingekomen. Hiermee kunnen mensen stemmen over verschillende onderwerpen die spelen in hun gewoonte. Dit is een uniek concept dat nog niet bestond, waardoor het is toegelaten.

app van gemeentepeiler

Recent

Groot tekort aan vrachtwagenchauffeurs: hoe komt dat?

19/04/2024

Wat de iPhone ons kan leren over esthetiek en functionaliteit

18/04/2024

Ontdek unieke woningdesigns

16/04/2024

Knutselen met kinderen: De leukste lente ideeën

16/04/2024

Online marketing trends voor 2024

15/04/2024

Meer in deze categorie

Groot tekort aan vrachtwagenchauffeurs: hoe komt dat?

|
Bedrijfsleven

Wat de iPhone ons kan leren over esthetiek en functionaliteit

|
Tech

Online marketing trends voor 2024

|
Bedrijfsleven

Goede Call to Actions voor je website

|
Bedrijfsleven
© Copyright Designmarkaz 2024
hello world!