Het stappenplan voor de perfecte sollicitatie

29/12/2022
|
199
solliciteren

Ja, solliciteren vinden we allemaal best spannend. Elke keer moet je het beste van jezelf laten zien om een goede indruk te maken op je potentiële nieuwe werkgever. Als je echter talloze sollicitaties achter de rug hebt zonder enig resultaat, kan de moed je in de schoenen zakken. Hoewel de procedure natuurlijk niet volledig in jouw handen ligt, kun je er wel voor zorgen dat je een streepje voor krijgt op de andere sollicitanten en wel met het volgende stappenplan:

Stap 1 wees jezelf in een sollicitatiebrief

Je sollicitatiebrief hoeft niet per sé de beste te zijn en gevuld te zijn met alleen maar superlatieven en kwaliteiten van jezelf. Maak in plaats daarvan jouw brief (of andere vorm van sollicitatie) zo uniek en persoonlijk mogelijk. Besteed minder aandacht aan wát je hebt gedaan en meer aan wáárom en hóe je iets hebt aangepakt. Hierdoor krijgt een SEO bureau in Limburg een beter idee van de persoon die achter de sollicitatie schuilt.

Stap 2 Val (niet) op

Dit is een onschuldige tip, maar zeker wel een doordachte. Je hoeft niet in een roze tutu naar je sollicitatie om een blijvende indruk achter te laten (past dit wel bij je, dan ga vooral je gang). Je moet namelijk in het hoofd van je werkgever kruipen. Dit doe je vooral door je gezicht te laten zien en er voor te zorgen dat degene met wie je een sollicitatie hebt, jouw naam al vaker heeft gehoord voorafgaand aan je gesprek. Bel bijvoorbeeld na het sturen van je motivatiebrief nog altijd even of deze goed is ontvangen of stel nog een vraag met betrekking tot de vacature. Dit toont assertiviteit en daar zijn de meeste werkgevers naar op zoek!

Gerelateerd nieuws  Internet heeft de toekomst

solliciteren

Stap 3 Verdiep jezelf in de organisatie

Je kent het spreekwoord vast al: een goede voorbereiding is het halve werk. Dit geldt ook voor je sollicitatie. Hoe doe je dat? Kruip een uurtje achter je laptop en ga als een detective onderzoek doen naar het bedrijf. Hoelang bestaat het al? Wat is het motto van het bedrijf en wat zijn de doelen het wilt behalen? Heb je een duidelijk beeld, dan kun je nadenken welke rol jij hierin kunt spelen en welke kwaliteiten hier op aansluiten. Hoe vind je uiteindelijk een duurzame baan? Ook daar weten we raad mee!

Recent

Groot tekort aan vrachtwagenchauffeurs: hoe komt dat?

19/04/2024

Wat de iPhone ons kan leren over esthetiek en functionaliteit

18/04/2024

Ontdek unieke woningdesigns

16/04/2024

Knutselen met kinderen: De leukste lente ideeën

16/04/2024

Online marketing trends voor 2024

15/04/2024

Meer in deze categorie

Groot tekort aan vrachtwagenchauffeurs: hoe komt dat?

|
Bedrijfsleven

Online marketing trends voor 2024

|
Bedrijfsleven

Goede Call to Actions voor je website

|
Bedrijfsleven

Trends in logo-ontwerp: wat maakt een logo effectief?  

|
Bedrijfsleven
© Copyright Designmarkaz 2024
hello world!