Hoe kunnen we een klimaatbewuste levensstijl hanteren?

Zonnepanelen limburg

Het is een groot discussiepunt binnen het kabinet, de huidige klimaatverandering. Echter is het niet een onderwerp wat aan de keukentafel besproken wordt, maar hoe kunnen we met een aantal aanpassingen toch een klimaatbewuste levensstijl hanteren?

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een investering die zich op lange termijn terug betaald. Per jaar worden per 10 zonnepanelen zo’n 1500 kilo CO2 bespaard. Een handige tip om zonnepanelen te kopen in bij Zonnepanelen Limburg. Bij Zonnepanelen Limburg krijgt men een excellente service. Maar ook staan zonnepanelen maakt gebruikt van zonne-energie en is een schone vorm van energie.

Simpele tips

De tips voor een klimaatbewuste levensstijl hoeven niet altijd zo’n dure grote uitgave te zijn. Met een paar simpele aanpassingen in het huishouden, kan men al een stuk duurzamer leven.

  • Licht uitdoen: Hoe vaak gebeurd het wel niet, dat je de kamer uitloopt en het licht nog aan laat. Door altijd het licht uit te doen, bespaar je stroom. Heel veel mensen doen dit al, maar nog lang niet iedereen.
  • Koud? Doe een extra trui of vest aan! Zet niet meteen die verwarming weer een graad hoger. Door een extra trui of vest aan te doen, heb je het vaak snel genoeg weer warm.
  • Douchen: Heel veel jongeren krijgen het voor elkaar om dik een half uur onder de douche te staan of steeds dat extra beetje warme water bij het bad laten lopen. Waarom douchen we eigenlijk zo lang? Bij het verkorten van een douchebeurt met 5 minuten bespaar je al snel 15.000 water en 60 m3 Dat warm water moet ook verwarmd worden.
  • Vervoer: Welk vervoersmiddel kies jij? Pak jij voor elke verplaatsing de auto? Denk er eens over na om de auto te laten staan en de fiets te pakken. Door de fiets te pakken werk je niet alleen aan je conditie, maar bespaar je ook CO2 uitstoot van de auto.
  • Minder vlees eten: In Nederland is er een traditie gecreëerd dat aardappelen, groenten en vlees echte Hollandse kost is. Maar voor de productie van een kilo runderlappen komt er al snel 30 kilo CO2
Gerelateerd nieuws  Verbesserung des Wohlbefindens oder der Gesundheit

Dus ga jij nu een beetje opletten met het licht, ga je sneller een trui aandoen, je douchebeurt wat verkorten, sneller de fiets pakken of minder vlees eten? Ik ben benieuwd! Laten we met ons allen samen de wereld een klein beetje veiliger maken!

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

|
Gezondheid & Lifestyle, Vrije Tijd

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

|
Algemeen, Gezondheid & Lifestyle

De beste manieren om uw woning te verduurzamen

|
Gezondheid & Lifestyle, Wonen

De ultieme zoektocht naar de beste vibrator: een vibrerende reis naar extase!

|
Gezondheid & Lifestyle
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!