Hoe maak je gemakkelijk een eigen website?

16/11/2021
|
170
gr

Programma’s als Shopify, WordPress en Wix maken het mogelijk om zonder te coderen een website te maken. Dit betekent dat bijna iedereen, zelfs ondernemers die geen ervaring hebben met het maken van websites, met behulp van deze programma’s toch een professionele website kunnen neerzetten. Door de website zelf te maken in plaats van het uit te besteden bespaar je veel kosten. Daarnaast kun je de opmaak precies zo maken als hoe jij dat wilt én het aanpassen op ieder tijdstip. Hieronder staan de verschillen uitgelegd tussen de drie bekendste website builders.

Shopify

Shopify is puur gericht op webshops en e-commerce. De tools die nodig zijn voor het maken van een webshop zitten al geprogrammeerd in Shopify, waardoor technische kennis niet verreisd is. De kosten per maand zijn afhankelijk van het pakket dat je kiest. Welk pakket je neemt is weer afhankelijk van de grootte van je webshop. Wil je een eigen webshop te beginnen? Dan is Shopify misschien wel iets voor jou. Meer info vind je op hun website.

WordPress

WordPress is over het algemeen minder gebruiksvriendelijk dan de rest en het vergt enige ervaring en kennis. WordPress maakt net als Wix gebruik van gratis templates en betaalde templates.  Deze kan je los of in een pakket kopen. Dit maakt het al wat toegankelijker voor mensen die weinig tot geen verstand hebben van coderen. Houd er rekening mee dat wanneer je kiest voor een gratis template, je achteraf plug-ins moet kopen om ervoor te zorgen dat je website goed functioneert. De plug-ins die je nodig hebt zijn afhankelijk van de omvang van de webshop en hoezeer het beveiligd moet zijn.

Gerelateerd nieuws  De beste spareribs van Almere

GRATIS TEMPLATES

Wix

Voor ondernemers die nul ervaring hebben met coderen of andere technische aspecten rondom het maken van websites is Wix perfect. Wix is het meest gebruiksvriendelijk van de drie en heeft de benodigde plug-ins standaard in de gratis templates zitten. Eventuele extra’s kunnen losgekocht worden. Hierdoor hoef je je enkel maar druk te maken over de opmaak van de website en de tekst. Wix werkt met een drag & drop systeem dat tevens mobile en tablet responsive is. Met dit systeem kan iedereen binnen no-time een mooie website neerzetten.

Recent

Groot tekort aan vrachtwagenchauffeurs: hoe komt dat?

19/04/2024

Wat de iPhone ons kan leren over esthetiek en functionaliteit

18/04/2024

Ontdek unieke woningdesigns

16/04/2024

Knutselen met kinderen: De leukste lente ideeën

16/04/2024

Online marketing trends voor 2024

15/04/2024

Meer in deze categorie

De duurzaamheidstrends in stadsplanning

|
Algemeen

5 Tips om je telefoon te personaliseren

|
Algemeen

De populariteit van seksspeeltjes

|
Algemeen

De nieuwe toekomst van interieurontwerp door A.I.

|
Algemeen, Wonen
© Copyright Designmarkaz 2024
hello world!