Hoe maak je je kantoor schoon?

20/05/2022
|
58
schoonmaakbedrijf termunten

Voor je werknemers is het prettig om in een schoon kantoorgebouw te werken. Vaak wordt er alleen maar aandacht gegeven aan het werk dat verricht wordt binnen het kantoor dan aan het kantoor zelf. Een schoon kantoor is van groot belang. In deze blog vind je de beste manieren om jouw kantoor schoon te maken!

1. Huur een schoonmaakbedrijf in

Voor het schoonmaken van je kantoor zijn er talloze bedrijven. Vaak zit er weinig tot geen verschil in de soorten schoonmaakbedrijven in de buurt. Schoonmaakkaart helpt je bij het vinden van een passend schoonmaakbedrijf termunten. Het inhuren van professionals heeft als voordeel dat ze vaak sneller en efficiënter hun werk verrichten door hun kennis en expertise over in dit geval schoonmaken en de bijbehorende middelen.

2. Zelf schoonmaken

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om zelf je kantoor schoon te maken. Begin met simpele dingen zoals de ramen poetsen, de prullenbakken legen of de vloer stofzuigen. Hierbij loop je wel kans dat het werk zich uiteindelijk meer opstapelt dan verwacht. Bovendien kan het zijn dat je eigen uurloon hoger ligt dan dat van een professional. Zij weten meteen waar ze moeten beginnen, wat ze nodig hebben en hoeveel tijd het ongeveer gaat kosten. Tevens zijn ze ook beter in hun werk door de ervaring die ze in hun werktijd hebben opgedaan.

Gerelateerd nieuws  Waarom reviews lezen handig kan zijn voordat je een aankoop doet?

3. Hulp vragen van medewerkers

Zoals net genoemd kunnen de schoonmaakwerkzaamheden zich opstapelen. Wanneer dit gebeurt kun je ervoor kiezen of hulp te vragen van medewerkers door bijvoorbeeld een middag vrij te plannen om het kantoor te poetsen voor de aankomende week. Echter loop je net als wanneer je het kantoor alleen wil schoonmaken tegen het probleem aan dat een professional sneller is en in sommige gevallen goedkoper en beter.

4. Schoonmakers zelf rekruteren

Het zou ook een goed idee kunnen zijn om zelf een poetsploeg of medewerker in te rekruteren die het gebouw permanent schoonmaakt. Hierbij is het handig om gebruik te maken van een Excel bestand met alle werkzaamheden. Maak verschillende sheets zoals: een weeklijst, een maandlijst, een kwartaal lijst en een jaarlijst. Niet elk klusje hoeft wekelijks gedaan te worden. Koop zelf alle gewenste spullen zoals een stofzuiger, schoonmaakdoeken en schoonmaakmiddelen. Met een eigen samengestelde poetsploeg hoef je nooit meer om te kijken naar de staat van je kantoor!

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

11 Tips voor jouw E-mailmarketing in 2023

|
Bedrijfsleven

Het belang van een sterke positie in de markt

|
Bedrijfsleven

Waarom reviews lezen handig kan zijn voordat je een aankoop doet?

|
Algemeen, Bedrijfsleven

HR- recruitment trends van 2023

|
Bedrijfsleven
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!