Hoe organiseer ik thuis een feest?

02/02/2022
|
64
zwarte roos

Het maakt niet uit of het nu om een house-warming gaat of een verjaardagsfeest, thuis een feest organiseren vraagt heel wat tijd en inspanning. Het is veel meer dan wat versiering en lekkernijen. Er moet een vast thema zijn, er moet gezellige muziek zijn en het moet natuurlijk gewoon sfeervol zijn. In deze blog vertellen wij hoe je thuis een feestje organiseert! 

Kies een thema 

Kies je voor een themafeestje? Dan is de keuze van je thema de eerste  belangrijke beslissing die je neemt. Alle verdere voorbereidingen matchen dan met jouw gekozen hema. Je thema wordt de basis van je decoratie, uitnodiging, hapjes en muziek. Kies je bijvoorbeeld voor het thema liefde of ga je toch voor een horror-party. Ga je voor liefde? Zorg dan dat je allemaal verschillende soorten hartjes toevoegt als decoratie. Voor een horror-party doet een zwarte roos het altijd goed. Er is in ieder geval keuze zat, maar kies wel een vast thema! 

De uitnodiging 

Je wilt natuurlijk geen feest organiseren voor alleen jezelf. Daarom moeten al je vrienden en familieleden op tijd weten dat je een feestje geeft. Stuur de uitnodiging ongeveer anderhalve maand voor de datum van het feest. Gebruik een leuke foto, voeg wat mooie tekst toe en speel vooral in op personalisatie. Hoe persoonlijker de uitnodiging, hoe leuker het feestje! Vergeet uiteraard niet het adres en thema te vermelden. 

Gerelateerd nieuws  Meubels van pallets

Pas het interieur aan 

Er wordt natuurlijk niet elke dag een feest georganiseerd in je eigen woning. Er moet daarom nog een hoop gebeuren aan het interieur. Beslis van te voren welke ruimtes je gebruikt voor ontvangst en maak die vrij van alle breekbare en overbodige objecten. Deel vervolgens de beschikbare ruimtes zo logisch mogelijk in. Waar worden de drankjes en hapjes neergezet, waar is er ruimte om te dansen, waar is de zithoek? Hoe beter je dit van tevoren coördineert, hoe gezelliger het feestje wordt. 

Begin met decoreren! 

Nu al het voorwerk voldaan is, begin je met het decoreren van je woning. Ga op zoek naar decoratie van het gekozen thema. Denk hierbij aan slingers, bloemen, feest posters, foto’s en ga zo maar door. Doe inspiratie op binnen verschillende Pinterest moodboards. Zorg voor genoeg sfeerverlichting om het feestje helemaal compleet te maken. 

Regel het muziek

De laatste stap voor het organiseren van een feestje thuis is het regelen van goede muziek. Er is geen goed feestje zonder goede muziek toch? Huur een lokale DJ in of huur een muziekbox. Op zo’n muziekbox stream je heel eenvoudig al je favoriete nummers. Maak wel een playlist aan met je favoriete nummers zodat je de mensen niet hoeft lastig te vallen met een andere genre. 

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

|
Wonen

De beste manieren om uw woning te verduurzamen

|
Gezondheid & Lifestyle, Wonen

Zo geef je je huis een warme look

|
Wonen

6 tips om je woning te verduurzamen

|
Algemeen, Wonen
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!