Hoe rekruteer je het beste personeel?

23/06/2022
|
66
recruitment in IT

Je bent eigenaar van een bedrijf en je bent dringend opzoek naar nieuw personeel. Je weet dat je doormiddel van vacatures werknemers kan werven maar wat is de beste manier? En hoe vind je de juiste werknemer voor de openstaande functie? In deze blog vind je alles over de beste manieren om personeel te rekruteren, zoals recruitment IT.

Manieren van reclame

Je wil het bedrijf natuurlijk zo goed mogelijk adverteren bij toekomstige werknemers maar hoe doe je dat? Alleen een poster ophangen aan het prikbord bij supermarkt gaat de truc niet doen. Probeer vacatures op meerdere manieren aan te bieden door bijvoorbeeld op websites van uitzendbureaus en bovendien je eigen website. De recruitment in IT gebeurt bijvoorbeeld bijna alleen nog maar online. Google is dan ook de eerste bron die een werknemer zal raadplegen wanneer hij of zij opzoek is naar een nieuwe baan. Mond tot mond reclame blijft een van de meest effectieve manieren van reclame. Het verspreid zich namelijk als een lopend vuurtje. Het je werknemers voort zeggen dat er dringend wordt gezocht naar nieuw personeel. Dit is hoe recruitment IT werkt.

Een leuke werkplek

Bij een leuke werkplek horen goede arbeidsomstandigheden. Er zal weinig animo zijn voor een baan waarbij je slecht betaald krijgt en zware arbeid verricht. Meestal staan de voor- en nadelen ontremd de functie met elkaar in balans. Onregelmatige werktijden, lange diensten of zware arbeid wordt vaak beloont met een goede loonstrook. Kies er als werkgever voor om een aantal voordelen toe te voegen aan de functie waar de werknemer voor solliciteert. Hiermee vergroot je de kans dat iemand solliciteert.

Gerelateerd nieuws  Het belang van marketing

Een leuke werkplek creëer je gemakkelijk doormiddel van een positieve bedrijfscultuur. Een positieve bedrijfscultuur betekend dat je collega’s bepaalde normen, waarden en regels hanteren. Deze regels normen en waarden kunnen op leuke manieren worden uitgedrukt. Laat telaatkomers bijvoorbeeld trakteren op een vlaai voor alle collega’s. Of wat dacht je van een alcohol vrij drankje op vrijdagmiddag om het weekend in te luiden. Op deze manier creëer een hechte band tussen je werknemers. Het is belangrijk dat ze goed met elkaar overweg kunnen. Let hierbij wel op dat het niet te gezellig wordt op de werkvloer. Aan het einde van de dag moet er immers gewerkt worden. Het is aan jou om de arbeidsproductiviteit hoog te houden.

 

 

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

11 Tips voor jouw E-mailmarketing in 2023

|
Bedrijfsleven

Het belang van een sterke positie in de markt

|
Bedrijfsleven

Waarom reviews lezen handig kan zijn voordat je een aankoop doet?

|
Algemeen, Bedrijfsleven

HR- recruitment trends van 2023

|
Bedrijfsleven
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!