Hoe vul je olie bij?

09/09/2020
|
57
olie waarde

Olie van je auto op, dan vul je hem zelf toch even snel bij? Dit klinkt een stuk makkelijker dan het is.
Olie bijvullen is een van de dingen bij auto-onderhoud, u kunt het eenvoudig zelf doen. Lees hier meer over het bijvullen van de olie, het controleren van het oliepeil en het voorkomen van schade aan de auto.

Waarom olie zo belangrijk is

Weet je überhaupt waar motorolie voor dient en waarom men er zoveel waarde aan hecht?
Motorolie kan zorgen voor een soepele rotatie van alle draaiende onderdelen in de motor. Door het gebruik van olie kan schade tussen verschillende draaiende onderdelen worden voorkomen. De zuiger beweegt op en neer in de cilinder. Als deze beweging niet wordt beschermd door olie, zullen de zuiger en cilinder sneller breken. Ook de tandwielen in de motor moeten worden gesmeerd. Gebeurt dit niet, dan schakelen de versnellingen elkaar om, waardoor de motor direct gaat draaien. Als het rode olielampje gaat branden is het aan te raden direct te tanken. Het is ook verstandig om één liter en één fles Mobil 1 olie mee te nemen in de auto.

Gerelateerd nieuws  Hoe geef je het beste tuinfeestje

olie waarde

Teveel olie ook niet goed

Het gaat erom dat je de goede balans vind tussen veel en weinig olie. Teveel en te weinig is namelijk allebei niet goed voor je motor. De motor kan ook vastlopen door te veel olie. Het is dus handig om verstandig om te gaan met olie, aangezien de olie waarde ook niet erg goedkoop is.

Meten is weten

Als eerste meet je de oliepeil. Voordat je begint moet je een aantal dingen onthoud. Stap 1 is om je auto op een stabiel en recht oppervlak te plaatsen. Als de auto gekanteld is, kan de verkeerde waarde op de peilstok te zien zijn. Ook het moment van peilen is belangrijk. Als je de tijd controleert waarop je net bent begonnen te rijden, is de olie nog steeds heet en nog steeds aanwezig in de hele motor. Hierdoor kan het niveau een lagere waarde aangeven. We raden u aan om minimaal 10 minuten te wachten en vervolgens het oliepeil te controleren, zodat de olie zich weer in het carter kan afzetten.

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

Op weg naar slimme en duurzame mobiliteit

|
Tech, Travel & Transport

Waarom opvulmateriaal gebruiken?

|
Travel & Transport

Elektrische fiets? GPS-tracker!

|
Tech, Travel & Transport

Scooter kopen tips

|
Travel & Transport
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!