Hoe wordt je een duurzaam bedrijf

12/09/2021
|
188
rolcontainers huren

Het belang van het zijn van een duurzaam bedrijf is heel belangrijk. Het is niet alleen goed voor het milieu, maar ook vanuit de overheid komen steeds meer regels. En daarom is het handig om nu alvast de nodige stappen te nemen.

De grootste bedrijven in Nederland zijn verantwoordelijk voor 71% van de CO2-uitstoot. Er ligt bij grote bedrijven dus een grote verantwoordelijkheid om daar aan wat te doen. De overheid wil namelijk in 2030 de CO2 uitstoot verminderen met 50%. Er zijn een paar dingen die je kunt doen om je bedrijf te verduurzamen groene energie opwekken en gebruiken, CO2 uitstoot minimaliseren, rest producten gebruiken en duurzame producten of diensten ontwikkelen.

rolcontainers huren

Het begin van je bedrijf verduurzamen

Je hoeft natuurlijk niet gelijk alles te verduurzamen in je bedrijf. Je kunt rustig beginnen en het opbouwen. Het kan ook namelijk best wat kosten om je bedrijf te verduurzamen.

Begin eens met je lampen te vervangen naar LED- of spaarlampen. Deze zijn namelijk een stuk duurzamer en gaan ook veel langer mee dan een andere lamp.

Dan is het belangrijk je afval te scheiden. Je kunt rolcontainers huren voor je restafval maar probeer plastic, papier etc. te scheiden van je restafval. Door rolcontainers huren kun je dus beginnen met het scheiden van je afval. Hierdoor kunnen materialen dus weer gerecycled worden.

Gerelateerd nieuws  Hoe zorg je dat je winkel opvalt

Als je veel zakelijke kilometers moet maken probeer dan te kijken of je elektrisch kunt rijden. Dit is namelijk goed voor het milieu. Of probeer af en toe gebruik te maken van het openbaar vervoer.

 

Hoe doe je aan CO2 neutraal ondernemen

De grootste stap in het worden van een duurzaam bedrijf ligt bij de CO2 uitstoot. Dus hoe begin je ermee met dit te verminderen. als eerste is het belangrijk dat je je CO2-footprint in de kaart brengt. Dit laat zien hoeveel CO2 jij uitstoot. En je kunt zien waar het meeste verbruik zit.

Nu je weet waar je het meeste uitstoot, is het tijd om te bekijken hoe je dit kunt reduceren. Je weet dus nu precies hoe en wat dus je kunt heel doelgericht gaan werken.

Ook kun je beginnen met het opwekken van duurzame energie. Want stroom heb je nou eenmaal nodig.

Recent

Groot tekort aan vrachtwagenchauffeurs: hoe komt dat?

19/04/2024

Wat de iPhone ons kan leren over esthetiek en functionaliteit

18/04/2024

Ontdek unieke woningdesigns

16/04/2024

Knutselen met kinderen: De leukste lente ideeën

16/04/2024

Online marketing trends voor 2024

15/04/2024

Meer in deze categorie

Groot tekort aan vrachtwagenchauffeurs: hoe komt dat?

|
Bedrijfsleven

Online marketing trends voor 2024

|
Bedrijfsleven

Goede Call to Actions voor je website

|
Bedrijfsleven

Trends in logo-ontwerp: wat maakt een logo effectief?  

|
Bedrijfsleven
© Copyright Designmarkaz 2024
hello world!