Iedereen kan een animatie video maken

15/06/2021
|
65
Animatie

Voor het maken van een professionele animatie video heb je geen torenhoog marketing budget als bij Coca-Cola nodig. Met behulp van de volgende stappen kan ook jij een betaalbare en professionele video maken. Een video spreekt namelijk niet alleen meer tot de verbeelding. Uit onderzoek is ook gebleken dat informatie sneller wordt verwerkt in video, dan in tekst. De informatie wordt vervolgens ook nog langer opgeslagen, meer redenen heb je toch niet nodig?

De animatietools

Om een animatie video te kunnen maken, heb je tools nodig. De meest gebruikte programma’s op dit gebied zijn Adobe After Affects & Illustrator. Echter om hier goed gebruik van te kunnen maken, dien je wel over specifieke vaardigheden te beschikken. Raak niet afgeschrikt, er zijn ook alternatieve opties voor mensen zonder geavanceerde design-skills.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor zogeheten drag & drop animatietools, bijvoorbeeld Powtoon en Vyond. Slechts wat simpele tips zijn nodig om snel aan de slag te kunnen gaan. Uiteraard geven deze tools op het gebied van design en maatwerk minder mogelijkheden dan Adobe programma’s. Dat neemt echter niet weg dat je toch een leuke, informatieve en zeker professionele animatie video kunt maken.

Gerelateerd nieuws  Het leren fietsen

Het animatiescript

Voordat je begint met schrijven, is het van groot belang dat je nadenkt over welke richting je op wilt. Het vooraf bepalen van de richting zorgt ervoor dat de boodschap zo scherp mogelijk wordt afgestemd.

Zorg voor een duidelijke structuur. Over het algemeen wordt eerst de centrale boodschap duidelijk gemaakt, vervolgens wordt de oplossing gegeven en tot slot wordt een duidelijke Call to Action gegeven.

Bepaal vervolgens de duur van je animatie. Wij adviseren om de duur tussen de 1 en 1,5 minuut te houden, na 1,5 minuut begint je publiek namelijk grotendeels af te haken.

Denk ook vooral vanuit je kijker. Mensen hebben namelijk vrij snel door of jouw boodschap een plat verkooppraatje is, of echt relevant voor hun is. Het doel is ook om een probleem van je kijker op te lossen en niet een probleem van je eigen bedrijf.

Tot slot moet je er voor zorgen dat je binnen 7 seconden de aandacht grijpt. De kijker bepaald namelijk in de eerste 7 seconden of jouw animatie video hem aanspreekt of niet.

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

|
Gezondheid & Lifestyle, Vrije Tijd

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

|
Vrije Tijd

Activiteiten om ultiem te genieten in de natuur

|
Gezondheid & Lifestyle, Vrije Tijd

Een eigen voetbalshirt ontwerpen

|
Bedrijfsleven, Vrije Tijd
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!