Iedereen kan een animatie video maken

15/06/2021
|
211
Animatie

Voor het maken van een professionele animatie video heb je geen torenhoog marketing budget als bij Coca-Cola nodig. Met behulp van de volgende stappen kan ook jij een betaalbare en professionele video maken. Een video spreekt namelijk niet alleen meer tot de verbeelding. Uit onderzoek is ook gebleken dat informatie sneller wordt verwerkt in video, dan in tekst. De informatie wordt vervolgens ook nog langer opgeslagen, meer redenen heb je toch niet nodig?

De animatietools

Om een animatie video te kunnen maken, heb je tools nodig. De meest gebruikte programma’s op dit gebied zijn Adobe After Affects & Illustrator. Echter om hier goed gebruik van te kunnen maken, dien je wel over specifieke vaardigheden te beschikken. Raak niet afgeschrikt, er zijn ook alternatieve opties voor mensen zonder geavanceerde design-skills.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor zogeheten drag & drop animatietools, bijvoorbeeld Powtoon en Vyond. Slechts wat simpele tips zijn nodig om snel aan de slag te kunnen gaan. Uiteraard geven deze tools op het gebied van design en maatwerk minder mogelijkheden dan Adobe programma’s. Dat neemt echter niet weg dat je toch een leuke, informatieve en zeker professionele animatie video kunt maken.

Gerelateerd nieuws  Weetjes over vodka

Het animatiescript

Voordat je begint met schrijven, is het van groot belang dat je nadenkt over welke richting je op wilt. Het vooraf bepalen van de richting zorgt ervoor dat de boodschap zo scherp mogelijk wordt afgestemd.

Zorg voor een duidelijke structuur. Over het algemeen wordt eerst de centrale boodschap duidelijk gemaakt, vervolgens wordt de oplossing gegeven en tot slot wordt een duidelijke Call to Action gegeven.

Bepaal vervolgens de duur van je animatie. Wij adviseren om de duur tussen de 1 en 1,5 minuut te houden, na 1,5 minuut begint je publiek namelijk grotendeels af te haken.

Denk ook vooral vanuit je kijker. Mensen hebben namelijk vrij snel door of jouw boodschap een plat verkooppraatje is, of echt relevant voor hun is. Het doel is ook om een probleem van je kijker op te lossen en niet een probleem van je eigen bedrijf.

Tot slot moet je er voor zorgen dat je binnen 7 seconden de aandacht grijpt. De kijker bepaald namelijk in de eerste 7 seconden of jouw animatie video hem aanspreekt of niet.

Recent

Zo kies je de juiste container voor jouw project

23/07/2024

Van schets tot showroom: het proces achter autodesign

16/07/2024

Kun je rijlessen in een elektrische auto volgen?

04/07/2024

Hoe organiseer je een onvergetelijk jubileum?

28/06/2024

De kunst van het schrijven van een oprecht bericht

25/06/2024

Meer in deze categorie

Hoe organiseer je een onvergetelijk jubileum?

|
Vrije Tijd

Verras met aparte kerstpakketten

|
Vrije Tijd

De populairste indoor dagjes uit

|
Vrije Tijd

De meest gebruikte seksspeeltjes op dit moment 

|
Vrije Tijd
© Copyright Designmarkaz 2024
hello world!

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home2/weblinksnl/designmarkaz.net/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427