Is Nederland de afgelopen jaren veiliger geworden?

26/02/2021
|
194
slotendokter

Afgelopen jaar werd er een enquête gehouden onder Nederlanders waarin gevraagd werd hoe veilig zij zich voelen in Nederland. Het grootste percentage van de Nederlanders gaf aan dat zij zich een stuk veiliger voelen dan vroeger en daar heel blij mee zijn. Onder andere angsten voor terroristische aanslagen waren drastisch afgenomen en mensen hadden meer vertrouwen in Nederland in het algemeen. Je zou dan dus denken dat Nederland de afgelopen 30 jaar een stuk veiliger is geworden om te wonen. Is dit inderdaad zo of klopt deze bewering niet? Lees hieronder verder voor het antwoord!

Nederland heeft meer inbraken

Het is niet veiliger geworden om in Nederland te wonen. Integendeel, het aantal inbraken op niet gewelddadige en gewelddadige wijze zijn de afgelopen jaren enorm toegenomen. Steeds meer mensen worden de dupe van een inbraak met soms wel desastreuze gevolgen. Onder andere ouderen worden ten opzichte van 10 jaar geleden steeds meer lastig gevallen met inbraakpogingen. Dit is natuurlijk afgrijselijk en kan vele hevige gevolgen hebben. Zo geven veel ouderen in bepaalde buurten aan dat zij zich steeds minder veilig thuis voelen. De oorzaken hiervan? Dat is niet precies bekend. Wel heeft het enigzins te maken met de opkomst van slimmere technieken die gebruikt kunnen worden voor deze doeleinden. Hierdoor wordt misdaad makkelijker en is het ook aantrekkelijker geworden voor grotere groepen mensen dit te doen. Anderzijds wordt er beweerd dat dit komt door slechte invloeden vanuit media op jeugd.

Gerelateerd nieuws  Secundaire arbeidsvoorwaarden: hier moet je op letten!

Je huis beveiligen tegen inbraken

Een van de regio's wat meer inbraken heeft dan voorheen is 's Hertogenbosch. Deze regio is populairder geworden onder inbrekers en daardoor zijn meer mensen bezig met het beveiligen van hun huis tegen deze inbrekers. Slotenmaker 's Hertogenbosch en omgeving hebben hier dan ook hun handen vol aan en zijn soms lange dagen bezig om aan de vraag te kunnen voldoen. Er zijn veel mensen die slotenmakers bellen om sloten binnen het huis te repareren of deze te verstevigen zodat de kans op inbraak afneemt. Ook zijn er steeds meer mensen die slotenmakers bellen om het slot te repareren na een mislukte inbraakpoging. Kortom, Nederland is misschien veiliger in het algemeen geworden maar er worden veel meer inbraken gepleegd dan voorheen.

Recent

Groot tekort aan vrachtwagenchauffeurs: hoe komt dat?

19/04/2024

Wat de iPhone ons kan leren over esthetiek en functionaliteit

18/04/2024

Ontdek unieke woningdesigns

16/04/2024

Knutselen met kinderen: De leukste lente ideeën

16/04/2024

Online marketing trends voor 2024

15/04/2024

Meer in deze categorie

De duurzaamheidstrends in stadsplanning

|
Algemeen

5 Tips om je telefoon te personaliseren

|
Algemeen

De populariteit van seksspeeltjes

|
Algemeen

De nieuwe toekomst van interieurontwerp door A.I.

|
Algemeen, Wonen
© Copyright Designmarkaz 2024
hello world!