Is Nederland de afgelopen jaren veiliger geworden?

26/02/2021
|
70
slotendokter

Afgelopen jaar werd er een enquête gehouden onder Nederlanders waarin gevraagd werd hoe veilig zij zich voelen in Nederland. Het grootste percentage van de Nederlanders gaf aan dat zij zich een stuk veiliger voelen dan vroeger en daar heel blij mee zijn. Onder andere angsten voor terroristische aanslagen waren drastisch afgenomen en mensen hadden meer vertrouwen in Nederland in het algemeen. Je zou dan dus denken dat Nederland de afgelopen 30 jaar een stuk veiliger is geworden om te wonen. Is dit inderdaad zo of klopt deze bewering niet? Lees hieronder verder voor het antwoord!

Nederland heeft meer inbraken

Het is niet veiliger geworden om in Nederland te wonen. Integendeel, het aantal inbraken op niet gewelddadige en gewelddadige wijze zijn de afgelopen jaren enorm toegenomen. Steeds meer mensen worden de dupe van een inbraak met soms wel desastreuze gevolgen. Onder andere ouderen worden ten opzichte van 10 jaar geleden steeds meer lastig gevallen met inbraakpogingen. Dit is natuurlijk afgrijselijk en kan vele hevige gevolgen hebben. Zo geven veel ouderen in bepaalde buurten aan dat zij zich steeds minder veilig thuis voelen. De oorzaken hiervan? Dat is niet precies bekend. Wel heeft het enigzins te maken met de opkomst van slimmere technieken die gebruikt kunnen worden voor deze doeleinden. Hierdoor wordt misdaad makkelijker en is het ook aantrekkelijker geworden voor grotere groepen mensen dit te doen. Anderzijds wordt er beweerd dat dit komt door slechte invloeden vanuit media op jeugd.

Gerelateerd nieuws  Voor wat kun je opvulmateriaal gebruiken?

Je huis beveiligen tegen inbraken

Een van de regio's wat meer inbraken heeft dan voorheen is 's Hertogenbosch. Deze regio is populairder geworden onder inbrekers en daardoor zijn meer mensen bezig met het beveiligen van hun huis tegen deze inbrekers. Slotenmaker 's Hertogenbosch en omgeving hebben hier dan ook hun handen vol aan en zijn soms lange dagen bezig om aan de vraag te kunnen voldoen. Er zijn veel mensen die slotenmakers bellen om sloten binnen het huis te repareren of deze te verstevigen zodat de kans op inbraak afneemt. Ook zijn er steeds meer mensen die slotenmakers bellen om het slot te repareren na een mislukte inbraakpoging. Kortom, Nederland is misschien veiliger in het algemeen geworden maar er worden veel meer inbraken gepleegd dan voorheen.

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

|
Algemeen, Gezondheid & Lifestyle

Accentueer je ogen met oogmake-up

|
Algemeen

6 tips om je woning te verduurzamen

|
Algemeen, Wonen

5 Praktische tips voor het verkopen van je auto

|
Algemeen
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!