Jezelf onderscheidden met kleding

25/09/2020
|
205

Anno 2020 kun je niet meer op het internet heen. Alles word online gekocht. Mensen gaan steeds minder naar de stad om kleren en dergelijke te kopen. De ‘ouderwetse’ kledingwinkel wordt langzaam minder populair. Vooral veel jongeren nemen het zelf in handen en richten zelf een kledingmerk op. In Nederland zijn er momenteel 37 duizend webshops die zich hebben geregistreerd als detailhandel, dit aantal is binnen vijf jaar fors gestegen. Vijf jaar geleden waren er nog maar 23 duizend webshops geregistreerd als detailhandel. Om je te onderscheiden van de rest kun je een eigen kledinglijn ontwerpen. Neem als voorbeeld La sisters, zij hebben een kleding webshop, maar ontwerpen alles wat ze verkopen zelf. Dit merk je wel aan de prijs bij sommige items, maar dan heb je wel iets unieks.

 

Waar moet je beginnen?

Je kunt niet zomaar beginnen met het online zetten van kleding. Er zijn een aantal zaken die je op orde moet hebben.

  1. Stel een businessplan op. Een goed plan is het halve werk. In dit plan leg je eigenlijk alles vast. Van je doelen en je aanpak tot de verwachte kosten en omzet.
  1. Registreer je bedrijfsnaam. Als je nog geen naam voor je merk hebt moet je hier zo snel mogelijk mee starten. Maak een lijstje met verschillende namen of woorden die je graat in je naam wilt verwerken. Als je vaker gaat brainstormen heb je naar een paar keer de perfecte naam.
  1. Bedenk een marketing strategie. Een marketingplan schrijf je voor dat je gaat starten met de productie. In je marketingplan moet sowieso staan wie jouw ideale klanten zijn, waar je klant online te vinden is, wat het unique selling point van jouw product(en).
  1. Stel een begroting op. Zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan.
Gerelateerd nieuws  Gebruikte palletstelling aanschaffen: dit zijn de grootste voordelen

 

Inspiratie op doen

Het is altijd verstandig om te kijken wat er op het moment in trek is. Wat zijn de trends? Kijk wat veel gedragen wordt en maak er een eigen variatie op. Tips twee, probeer partners te zoeken. Je kunt de kleding op je eigen website verkopen, maar probeer ook te kijken of ze op andere plekken je kleding willen verkopen.

la sisters

Recent

Groot tekort aan vrachtwagenchauffeurs: hoe komt dat?

19/04/2024

Wat de iPhone ons kan leren over esthetiek en functionaliteit

18/04/2024

Ontdek unieke woningdesigns

16/04/2024

Knutselen met kinderen: De leukste lente ideeën

16/04/2024

Online marketing trends voor 2024

15/04/2024

Meer in deze categorie

De duurzaamheidstrends in stadsplanning

|
Algemeen

5 Tips om je telefoon te personaliseren

|
Algemeen

De populariteit van seksspeeltjes

|
Algemeen

De nieuwe toekomst van interieurontwerp door A.I.

|
Algemeen, Wonen
© Copyright Designmarkaz 2024
hello world!