Jouw droombadkamer bouwen

04/08/2021
|
66
waterkering dorpel

Een badkamer verbouwen doe je normaal gesproken maar een keer in de zoveel jaar. Dat betekent dat je het goed moet doen op het moment dat je besluit om de te gaan starten aan de badkamer. Het is dan ook belangrijk dat je jouw wensen goed in kaart brengt. Jouw nieuwe badkamer moet namelijk zo veel mogelijk voldoen aan jouw droom.

Start met inspiratie opdoen

Aangezien het jouw badkamer moet worden is het ook belangrijk dat je goed weet wat je wilt. Bij het verbouwen van je badkamer kun je het beste gaan voor een moderne badkamer met neutrale kleuren. Als je de badkamer echter verbouwd om er de komende jaren zelf gebruik van te gaan maken kun je de badkamer het beste volledig naar je eigen smaak verbouwen. Door er achter te komen wat jouw smaak is kun je het beste gewoon veel inspiratie gaan opdoen. Dit kan bijvoorbeeld door plaatjes te zoeken op het internet maar ook door langs te gaan bij verschillende badkamerzaken.

Voorbereiden op de verbouwing

Zorg dat de voorbereiding op de verbouwing zo goed mogelijk is zodat er weinig mis kan gaan tijdens de verbouwing zelf. Denk hierbij aan een duidelijke planning. Zorg er ook voor dat als je de verbouwing laat doen door een ander bedrijf dat je zeker weet dat dit een betrouwbaar bedrijf is. Denk daarnaast aan het afsluiten van de waterleidingen voordat de verbouwing van start gaat. Het zou namelijk zonde zijn als de verbouwing vertraging zou oplopen door een plots waterballet.

Gerelateerd nieuws  Een huiskopen waar let ik op?

Het verbouwen zelf

Tijdens de verbouwing zelf moet je niet vergeten dat je waarschijnlijk voor een aantal dagen of weken je badkamer niet kunt gebruiken. Zorg er dan ook voor dat je bij de buren of vrienden kunt douchen. Ook zou je na het sporten bij de sportschool zelf kunnen douchen.

De afwerking

Zodra de meeste dingen verbouwd en geplaatst zijn is het tijd voor de afwerking. Aangezien je in de badkamer veel met vocht en water te maken krijgt is het verstandig om er voor te zorgen dat alles goed waterdicht is. Door middel van een waterkering dorpel kun je ervoor zorgen dat het water uit de douche in ieder geval niet de rest van de badkamer kan bereiken.

waterkering dorpel

 

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

|
Wonen

De beste manieren om uw woning te verduurzamen

|
Gezondheid & Lifestyle, Wonen

Zo geef je je huis een warme look

|
Wonen

6 tips om je woning te verduurzamen

|
Algemeen, Wonen
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!