Kamperen bij slecht weer? Geen probleem!

luifels

Ben je echt toe aan een dagje in de natuur, waar je je gedachten kan verzetten van de drukte van het alledaagse leven? Ga dan kamperen! Maar nu lijkt het dat er een behoorlijk grote bui aankomt. Maak jezelf geen zorgen; kamperen kan altijd nog! Het is alleen wel slim om je hierop goed voor te bereiden met onderstaande tips.

Zet je tent op een hoge plek

Bij hevige regenval wordt veel water in de grond opgenomen. Maar uiteindelijk kan er niet veel water meer in, waardoor het op het grondoppervlak blijft liggen. Dit water stroomt vanzelf naar het laagste punt door, waardoor kuilen en dalen vaak niet de ideale plek zijn om te liggen. Kies in plaats daarvoor voor een heuveltje wat nog leeg staat. Je zult zien dat je hier droger ligt dan ergens anders!

Bescherm luifels met nokbogen

Als het regent, zal er een grote waterplas vormen op het dak van de voortent of luifel. Als deze plas steeds groter wordt, dan zal het gewicht op het dak te veel worden, waardoor de hele tent kan inklappen. Door een nokboog te plaatsen onder de voortent of luifel, zal het dak bol lopen, waardoor water er vanzelf afglijdt. Daarnaast kan je ook proberen om de buitenste stokken de luifel iets lager te zetten. Op deze manier worden niet alleen tenten beschermd, maar ook luifels.

Gerelateerd nieuws  Voordelen van zonnepanelen

Houd jezelf bezig

Nu zit je wel op de camping, droog in je tent, maar wat valt er eigenlijk te doen? Als lekker barbecueën of een mooie boswandeling er niet inzit, kan je ook veel plezier beleven binnen je tent. Zorg er altijd voor dat je een set kaarten bij hebt, zodat je een fanatiek potje jokeren kan spelen of patience als je iets voor jezelf wilt doen. Bordspelletjes zijn ook een fantastische manier om verveling te doden. Zo kan je uren lol hebben aan Rummikub, Ticket to Ride of Triominos. Een andere goede manier van tijdverdrijf is het maken van een binnen bioscoop. Maak het lekker knus en gezellig in je tent of caravan en ontspan met wat leuke series of films. Het geluid van de regen zal ervoor zorgen dat je helemaal tot rust kan komen.

 

luifels

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

|
Gezondheid & Lifestyle, Vrije Tijd

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

|
Algemeen, Gezondheid & Lifestyle

De beste manieren om uw woning te verduurzamen

|
Gezondheid & Lifestyle, Wonen

De ultieme zoektocht naar de beste vibrator: een vibrerende reis naar extase!

|
Gezondheid & Lifestyle
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!