Is een koffie abonnement iets voor jou?

Koffie bestellen

Ben jij ook een koffielover? Dan is een koffie abonnement wel iets voor jou! Het is namelijk mogelijk om een abonnement af te sluiten waarbij je de koffie zelf kunt samenstellen en koffie bestellen kunt. Als je op een gegeven moment meer koffie nodig hebt, kan je ook meer koffie bestellen! Je kan namelijk het abonnement naar meer of minder koffiebonen omzetten. Je kan ook zelf je abonnement pauzeren. Zo kun je het helemaal naar wens invullen!

 

Het begin van een goede kop koffie

Jouw kop koffie begint bij de koffieplant. Een koffieplant is een hele grote plant, hij kan zelf 18 meter hoog worden. In koffieplantages worden ze teruggesnoeid naar 2 meter, anders nemen ze te veel plek in beslag. Dit heeft als grootste voordeel dat ze hierdoor makkelijker worden geplukt.

Koffieplanten kunnen niet overal leven, ze moeten namelijk leven in een tropisch klimaat. Een tropisch klimaat komt alleen voor rond de evenaar, hier is het namelijk altijd erg warm en vochtig. Er moet ook genoeg schaduw zijn, anders verbrand de zon de bladeren van de plant. Het proces van het ontkiemen van de plant kost zo’n 3 tot 5 jaar. Hierna gaat de plant pas daadwerkelijk de bonen produceren. Uiteindelijk kan de plant 30 jaar oud worden.

Gerelateerd nieuws  Uit in Valkenburg 

 

Het laatste proces

Het duurt 8 tot 12 maanden voordat een koffiebes rijp is, vanaf deze tijd kan hij daadwerkelijk geplukt worden. Het plukken van de perfecte koffiebes gebeurt met de hand, het is dus erg arbeidsintensief. Na het verwijderen van het vruchtvlees worden ze gesorteerd op grootte, worden ze gekarameliseerd met suiker en worden ze hierna gemalen tot koffie. Het is ook nog mogelijk om nieuwe smaken te maken. Dit kan gemaakt worden door te melangeren. Dit betekent dat je verschillende koffiebonen uit verschillende landen mengt met elkaar. Zo ontstaan er allemaal verschillende smaken. Het is dus een heel proces voordat je een goede kop koffie hebt. Al met al is het natuurlijk super dat wij door maar een druk op de knop koffie kunnen bestellen!

 

Koffie bestellen

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

|
Gezondheid & Lifestyle, Vrije Tijd

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

|
Algemeen, Gezondheid & Lifestyle

De beste manieren om uw woning te verduurzamen

|
Gezondheid & Lifestyle, Wonen

De ultieme zoektocht naar de beste vibrator: een vibrerende reis naar extase!

|
Gezondheid & Lifestyle
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!