Leesvoer over zelfvoorzienend leven

14/06/2021
|
169
boeken lezen

Wil je meer weten over verschillende manieren om duurzamer te leven? We hebben zeven interessante boeken over duurzaamheid op een rijtje gezet die je kunnen helpen dit probleem op te lossen. Lees meer over minimalisme, vegetarisme of klimaatverandering in een van de boeken. Ook leuk als verjaardags- of kerstcadeau!

1. Klein huis: leven Dit boek vertelt je alles over een gelukkiger leven op minder vierkante meters. Ook de tiny house-beweging ontwikkelt zich, net als Nederland. Kleine huisjes op wielen zijn duurzaam gebouwd en zijn meestal volledig zelfvoorzienend. Je ziet ze in de natuur, maar ook in steden komen ze steeds vaker voor. Hoe dit allemaal werkt, kun je leren in "Little House: Life".

2. Acht lessen van de natuur Gary Ferguson is auteur van meer dan 20 boeken over ecologie en dieren in het wild. De Acht Lessen van de Natuur is zijn eerste in het Nederlands vertaalde boek. In dit boek vertelt Ferguson hoe we ons opnieuw verbinden met de natuur en het belang van harmonie daarin. Ook liet hij met nieuwe wetenschappelijke inzichten zien dat we niet gescheiden zijn van de natuur, maar dat we zelf de natuur zijn.

3. Verlang minder In "Craving Less" gaat alles over een bewuster en duurzamer leven. Schrijver en blogger Jelle Derckx vertelt over zijn bewustzijnsproces en zijn reis naar een groener en eenvoudiger leven. Daarnaast is dit een boek over duurzaamheid en biedt het inspirerende en praktische tools en technieken om je te helpen bij het starten van een nieuwe levensstijl.

4. Hoe te stoppen met het gebruik van plastic? Hoe kun je overleven zonder zoveel plastic? Waar begin je? Dit boek biedt nuttige tips voor elke beginner. Plastic is een groot probleem, hoe te stoppen met het gebruik van plastic kan je helpen jezelf te veranderen. Zo krijg je tips voor elke kamer, weg en werk in huis.\

Gerelateerd nieuws  6 tips om je woning te verduurzamen

5. Een duurzame kledingkast In dit boek helpt auteur Stephanie van den Sigtenhorst je om de overstap te maken van fast fashion naar een duurzame garderobe. De auteur geeft je een diepgaand inzicht in de donkere wereld van de kledingindustrie en geeft je tips om je te helpen op weg naar een duurzamere stijl. Denk aan tips voor duurzaam winkelen en tips om je kleding duurzamer te maken.

6. 365 dagen vegetarisch eten Dit boek 365 dagen vegetarisme is een overlevingsgids voor een plantaardige levensstijl. Het boek bespreekt onderwerpen als gezondheid, recepten en duurzaamheid, en er is ook een sectie met "positief nieuws". Dit boek is een handboek geworden voor mensen in de huidige samenleving die zo makkelijk en gelukkig mogelijk willen kiezen voor een veganistische levensstijl en alles wat daarbij komt kijken.

7 Hoe zullen we dit uitleggen? Hoe zullen we dit interpreteren als een verwijzing naar de toekomst van de toenemende opwarming van de aarde. De schrijver Jelmer Mommers schreef voor De Correspondent over klimaatverandering en heeft nu een boek over klimaatverandering uitgebracht. In dit boek over duurzaamheid gaf hij hoop: "Wij schrijven zelf onze toekomst op aarde." De auteur probeert duidelijk te maken dat onze eigen acties misschien triviaal lijken, maar ze kunnen impact hebben.

 

Gelukkig zijn er zat boeken online te vinden, maar wij willen jullie graag een paar boeken over zelfvoorzienend leven aanraden. Je kunt op de boeken online vinden via de linkjes, dat scheelt weer wat werk.

Veel lees plezier!

Recent

Groot tekort aan vrachtwagenchauffeurs: hoe komt dat?

19/04/2024

Wat de iPhone ons kan leren over esthetiek en functionaliteit

18/04/2024

Ontdek unieke woningdesigns

16/04/2024

Knutselen met kinderen: De leukste lente ideeën

16/04/2024

Online marketing trends voor 2024

15/04/2024

Meer in deze categorie

Knutselen met kinderen: De leukste lente ideeën

|
Vrije Tijd

De meest gebruikte seksspeeltjes op dit moment 

|
Vrije Tijd

Borduren? Dat kan jij ook!

|
Vrije Tijd

Weetjes over vodka

|
Vrije Tijd
© Copyright Designmarkaz 2024
hello world!