Leven met het Syndroom van Usher

Usher syndroom symptomen

Heb jij of iemand in jouw omgeving het Syndroom van Usher? In deze blog leggen wij uit wat het is en welke Usher syndroom symptomen er zijn.

Wat is het Syndroom van usher?

Het syndroom van Usher is een zeldzame aandoening waarbij iemand slecht hoort en/of ziet. Bij een combinatie van beide wordt er vaak gesproken van doof/blindheid terwijl de meeste mensen niet volledig doof en blind zijn. Het syndroom van Usher is erfelijk wanneer beide ouders een bepaald gen hebben. De ouders hebben vaak zelf geen klachten.

Verschillende types

Er zijn meerdere types van het syndroom: type 1, 2 en 3. De Usher syndroom symptomen zijn daarom ook verschillend. Bij type 1 ben je al vanaf je geboorte slechthorend of doof, je kunt dan op latere leeftijd steeds slechter gaan zien. Bij type 2 ben je in de meeste gevallen slechthorend vanaf je geboorte, per persoon verschilt het tot in welke mate dit is. Bij type 3 gaat het gehoor meestal pas echt achteruit vanaf de puberteit.

Gerelateerd nieuws  De rust bewaren of juist even lekker knallen

Symptomen

Usher syndroom symptomen nemen toe zodra je ouder wordt. De symptomen zijn doofheid of het steeds slechter horen, blindheid of het steeds slechter zien. Vaak is het evenwicht ook uit balans en loop je onevenwichtig. Het gehoorprobleem ontstaat door het niet goed functioneren van het binnenoor, de trilharen lijken daar niet goed te werken. Het slechtzien wordt veroorzaakt door een afwijking aan het netvlies.

Hoe ga ik er mee om?

De meeste mensen met een beperking zijn vaak op zoek naar oplossingen, dit kan soms erg vermoeiend zijn. Een stukje acceptatie kan hierbij goed helpen, hoe moeilijk dit soms ook kan zijn. Het kan een enorme impact op je leven zijn maar probeer zoveel mogelijk te genieten van de kleine dingen, ontspan en denk aan jezelf!

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

|
Gezondheid & Lifestyle, Vrije Tijd

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

|
Algemeen, Gezondheid & Lifestyle

De beste manieren om uw woning te verduurzamen

|
Gezondheid & Lifestyle, Wonen

De ultieme zoektocht naar de beste vibrator: een vibrerende reis naar extase!

|
Gezondheid & Lifestyle
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!