Met deze tips scoor jij met jouw reclamebordontwerp

23/10/2021
|
66
reclamebord laten maken

Reclame. Overal zie je het voorbij komen op ieder moment van de dag. Op je telefoon, op televisie, langs de weg, bij bushokjes en langs snelwegen. Er zijn dus ook ontzettend veel manieren om jouw boodschap over te brengen aan jouw doelgroep. Zonder reclame weten wij mensen niet wat er ’s avonds op televisie komt, wanneer er uitverkoop is of wanneer er een nieuwe hamburger is bij onze favoriete fastfoodketen. Wil jij buiten de deur de aandacht trekken van voorbijgangers, dan kun je bijvoorbeeld een reclamebord laten maken. Maar natuurlijk trek je niet zo maar de aandacht. Hoe je dat doet lees je in dit artikel.

Doelgroep

Voordat je een design gaat maken voor je reclamebord is het van belang dat je een doelgroep hebt gekozen, waarop jij je wil richten. Op basis hiervan weet je namelijk op welke manier je de uiting moet insteken, waardoor de kans van slagen van de boodschap groter is. Doelgroepen zijn erg gebonden aan de boodschap, maar ook aan onder andere lettertypen, kleuren en spatiëring. Verder is het belangrijk dat men na het zien van je reclameboodschap weet wat hij of zij moet doen. Bij een reclamebord laten maken is het dus ook van belang dat je let op de call-to-action. Moeten ze bijvoorbeeld naar je website toe, moeten ze iets bezoeken of moeten ze jou opbellen?

Gerelateerd nieuws  Wat is een 3D printer?

Wanneer je een reclamebord hebt dat bedoeld is voor de buitenkant van je zaak dan is vaak een logo met eventuele bedrijfsnaam en slogan al voldoende. Op deze manier weet men je te vinden en ook draagt dit bij aan de professionaliteit van je onderneming.

(Huis)stijl

Wanneer iemand jouw uiting ziet, moet er bij hem of haar een lampje gaan branden dat het gaat over jouw onderneming. Als je kiest voor een reclamebord laten maken dan is het van belang dat je denkt aan de kleuren die je gaat gebruiken voor het ontwerp. Wanneer je een huisstijl hebt is het goed om deze terug te laten komen op het bord. Ook contrast is hierbij belangrijk, zodat je kleuren maximaal zichtbaar zijn en zo dus het maximale haalt uit het reclamebord. Het kan voorkomen dat je huisstijl en de contrasterende kleuren botsen. In dat geval is het goed om een keuze te maken en te kiezen voor óf het doortrekken van de huisstijl óf de contrasterende kleuren.

reclamebord laten maken

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

11 Tips voor jouw E-mailmarketing in 2023

|
Bedrijfsleven

Het belang van een sterke positie in de markt

|
Bedrijfsleven

Waarom reviews lezen handig kan zijn voordat je een aankoop doet?

|
Algemeen, Bedrijfsleven

HR- recruitment trends van 2023

|
Bedrijfsleven
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!