Op naar de Ardennen!

14/06/2021
|
49
ardennen avontuur

Ben je van plan om er op uit te gaan naar de Ardennen en heb je nog een aantal avontuurlijke Ardennen activiteiten nodig om je trip mee op te vullen? In deze blog geven wij jou een aantal tips voor een geslaagde reis naar de Belgische Ardennen.

Duur van je trip

Of je nou een dag, weekend of hele week gaat, er is altijd wel tijd voor wat Ardennen avontuur! Even kort (of lang) eruit om iets te ondernemen en ook nog even dat vakantiegevoel krijgen. Het is goed te bereiken met de auto vanuit ons kikkerlandje en vaak ben je er binnen een mum van tijd. Als je ervoor kiest om een weekend te gaan dan is het wel handig om je to do-lijstje te beperken. De regio is namelijk te groot om binnen een weekend te ontdekken, dus hou dat in gedachte. Als je langer de tijd hebt zou je er ook nog voor kunnen kiezen om een roadtrip te doen langs de mooiste plekjes van de Ardennen.

Omgeving

Iets wat in Nederland soms moeilijk te vinden is (vooral in de randstad), is de rust in combinatie met de bosrijke omgeving. Het geeft je echt een vakantiegevoel en je kunt je compleet onderdompelen in de bossen en het landschap. Vaak denk je meteen aan de houten huisjes, de mooie wandelingen, de unieke activiteiten en het kampvuur; al met al een avontuur in de Ardennen. Je kunt natuurlijk ook een weekendje weg in eigen land maar voor het ultieme vakantiegevoel is de Ardennen een must.

Gerelateerd nieuws  De uitleg van TikTok

Ardennen avontuur

Ben je nou op zoek naar het typische Ardennen avontuur, dan zijn er genoeg activiteiten om je bezig te houden. Veel mensen die de Ardennen bezoeken gaan kajakken of rotsklimmen en in de winter zelfs skiën. Dit is natuurlijk ideaal voor de echte sportfanaten en avonturiers. Ben jij zelf niet echt op zoek naar avontuur in de Ardennen dan zijn er natuurlijk ook genoeg wandel en fietsroutes (tip! Ninglinspo voor een unieke wandeling en Furfooz voor een gezinswandeling). Er zijn daarnaast ook genoeg mooie plekken om te zwemmen. Deze activiteiten zou je eventueel kunnen combineren met een bezoek aan een stad; Namen, Dinant en Durbuy zijn onder andere een van de leukste steden in de Ardennen.

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

|
Gezondheid & Lifestyle, Vrije Tijd

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

|
Vrije Tijd

Activiteiten om ultiem te genieten in de natuur

|
Gezondheid & Lifestyle, Vrije Tijd

Een eigen voetbalshirt ontwerpen

|
Bedrijfsleven, Vrije Tijd
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!