Oplossingen voor brandgevaar

03/10/2020
|
208

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je gezin en jij zelf zich veilig voelen in jullie woning. Brandgevaar is helaas een veel voorkomend ongeluk en het heeft het afgelopen jaar tot tientallen doden geleid in Nederland. Tegenwoordig zijn er zo veel producten op de markt die je kunnen beschermen denk hierbij aan een brand alarm, de beste rookmelders en nog meer producten. Gelukkig is het vanaf 2022 in Nederland verplicht om een rookmelder in huis te hebben. In België is dit al vanaf 2020. De landen hopen door de rookmelders te verplichten het doden aantal terug te doen dringen. Sinds 2003 zijn rookmelders al verplicht in nieuwbouwhuizen. De laatste jaren klinkt de roep steeds luider om rookmelders óók in bestaande huizen te verplichten.

Functie van een rookmelder

Een rookmelders is een bewezen oplossing. Het apparaatje is eenvoudig in elke kamer te installeren. De eerste taak van het systeem is het opmerken van rook. De tweede taak is het waarschuwen van alle mensen die in het gebouw. Dit is te horen aan een duidelijk alarm. Rookmelders kunnen ook in verbinding staan met een meldcentrale waardoor een beveiligingsbedrijf of de brandweer automatisch wordt gewaarschuwd als er brand in een huis is. Dit is handig, maar er wordt hierdoor ook vaak vals alarm gegeven, soms gaan rookmelders ook af als er rook van bijvoorbeeld verbrand eten komt. Bij sommige rookmelders is het mogelijk deze aan elkaar te koppelen zodat alle rookmelders een alarmsignaal afgeven als één van de beste rookmelders een brand detecteert.

Gerelateerd nieuws  Waar moet je rekening mee houden bij het leggen van een nieuwe vloer?

Waarom jij een rookmelder moet installeren

Behalve dat het verplicht gaat worden moet je zelf ook inzien dat een rookmelder absoluut waarde toevoegt aan de veiligheid in je woning. Brand- en rookmelders van tegenwoordig meten ook temperatuur op. Zo ben je altijd eerder dan de brand. Geen vals alarm meer: Je kunt de gevoeligheid van de sensor kalibreren. Dit is bijvoorbeeld handig in de keuken, waar een te gevoelige sensor het alarm al laat afgaan als je vlees braadt. Door de sensor minder gevoelig af te stellen, voorkom je irritante en stressvolle valse alarmen. In andere ruimtes zet je de sensor juist op de hoogste gevoeligheid, voor maximale veiligheid.

beste rookmelders

Recent

Zo kies je de juiste container voor jouw project

23/07/2024

Van schets tot showroom: het proces achter autodesign

16/07/2024

Kun je rijlessen in een elektrische auto volgen?

04/07/2024

Hoe organiseer je een onvergetelijk jubileum?

28/06/2024

De kunst van het schrijven van een oprecht bericht

25/06/2024

Meer in deze categorie

Wanneer schakel je een klusjesman in?

|
Wonen

De woningnood in Nederland: wat kun je er tegen doen?

|
Wonen

Ontdek unieke woningdesigns

|
Wonen

Trends in verlichtingsdesign voor 2024

|
Wonen
© Copyright Designmarkaz 2024
hello world!

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home2/weblinksnl/designmarkaz.net/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427