Oplossingen voor brandgevaar

03/10/2020
|
65

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je gezin en jij zelf zich veilig voelen in jullie woning. Brandgevaar is helaas een veel voorkomend ongeluk en het heeft het afgelopen jaar tot tientallen doden geleid in Nederland. Tegenwoordig zijn er zo veel producten op de markt die je kunnen beschermen denk hierbij aan een brand alarm, de beste rookmelders en nog meer producten. Gelukkig is het vanaf 2022 in Nederland verplicht om een rookmelder in huis te hebben. In België is dit al vanaf 2020. De landen hopen door de rookmelders te verplichten het doden aantal terug te doen dringen. Sinds 2003 zijn rookmelders al verplicht in nieuwbouwhuizen. De laatste jaren klinkt de roep steeds luider om rookmelders óók in bestaande huizen te verplichten.

Functie van een rookmelder

Een rookmelders is een bewezen oplossing. Het apparaatje is eenvoudig in elke kamer te installeren. De eerste taak van het systeem is het opmerken van rook. De tweede taak is het waarschuwen van alle mensen die in het gebouw. Dit is te horen aan een duidelijk alarm. Rookmelders kunnen ook in verbinding staan met een meldcentrale waardoor een beveiligingsbedrijf of de brandweer automatisch wordt gewaarschuwd als er brand in een huis is. Dit is handig, maar er wordt hierdoor ook vaak vals alarm gegeven, soms gaan rookmelders ook af als er rook van bijvoorbeeld verbrand eten komt. Bij sommige rookmelders is het mogelijk deze aan elkaar te koppelen zodat alle rookmelders een alarmsignaal afgeven als één van de beste rookmelders een brand detecteert.

Gerelateerd nieuws  Optimaal beschermen van je vloer

Waarom jij een rookmelder moet installeren

Behalve dat het verplicht gaat worden moet je zelf ook inzien dat een rookmelder absoluut waarde toevoegt aan de veiligheid in je woning. Brand- en rookmelders van tegenwoordig meten ook temperatuur op. Zo ben je altijd eerder dan de brand. Geen vals alarm meer: Je kunt de gevoeligheid van de sensor kalibreren. Dit is bijvoorbeeld handig in de keuken, waar een te gevoelige sensor het alarm al laat afgaan als je vlees braadt. Door de sensor minder gevoelig af te stellen, voorkom je irritante en stressvolle valse alarmen. In andere ruimtes zet je de sensor juist op de hoogste gevoeligheid, voor maximale veiligheid.

beste rookmelders

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

|
Wonen

De beste manieren om uw woning te verduurzamen

|
Gezondheid & Lifestyle, Wonen

Zo geef je je huis een warme look

|
Wonen

6 tips om je woning te verduurzamen

|
Algemeen, Wonen
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!