Thuis gezondheid met eHealth

blended care

Sinds het coronatijdperk is er veel veranderd in de wereld, daaruit is ook een nieuw concept de wereld in geroepen, namelijk eHealth. eHealth is een relatief nieuw concept dat gebruikt wordt voor de gezondheid. Er bestaan al horloges waar je je lichamelijke functies mee kunt meten en versturen, maar er zijn ook veel doctoren die je online kunnen helpen met mentale gezondheid.

Wat is eHealth?

eHealth houdt in dat gezondheidszorg wordt geleverd door middel van digitale communicatie. De diensten die worden geleverd kunnen psychologische en fysieke diagnose en behandelingen zijn, ze kunnen ook je vitale functies monitoren en je recepten voorschrijven.

Blended care

Blended care verwijst in de psychologie naar een combinatie van online therapie (eHealth) en persoonlijke behandelingen voor bepaalde aandoeningen. Dit is ontstaan om psychologische behandelingen toegankelijker te maken door zeker een deel van het contact online aan te bieden.

Bij blended care bestaat er geen vaste methode. Dit houdt in dat blended care uit een reeks verschillende therapieën en niveaus van betrokkenheid van de therapeut kan variëren. De precieze methoden die zal worden toegepast is afhankelijk van de problemen van de patiënt.

Gerelateerd nieuws  Waarbij helpen yoga accessoires?

blended care

Medische dossiers

Om eHealth te kunnen uitvoeren moeten de doctoren op afstand inzage hebben op jouw medisch dossier. Hier ligt voor vele een ethisch probleem omdat men niet weet wie er aan de andere kant van de lijn zit, toch weet je dit ook niet als je een nieuwe huisarts krijgt. Er wordt vanuit gegaan dat er alleen medische professionals aan het werk zijn en er geen dossiers worden gelekt.

mHealth

mHealth is het meten van vitale functies doormiddel van verschillende apparaten zoals horloges. Er komen steeds meer manier waarop we gemeten worden, dit is handig voor ons zelf en indien we medische hulp nodig hebben, maar wat als het voor de foute doeleinden wordt gebruikt? Zo kunnen ze namelijk ook meten hoe jouw lichaam reageert op bepaalde dingen zoals reclames en dit kan gebruikt worden voor marketingdoeleinden.

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

|
Gezondheid & Lifestyle, Vrije Tijd

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

|
Algemeen, Gezondheid & Lifestyle

De beste manieren om uw woning te verduurzamen

|
Gezondheid & Lifestyle, Wonen

De ultieme zoektocht naar de beste vibrator: een vibrerende reis naar extase!

|
Gezondheid & Lifestyle
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!